Wout van Aert was tevreden met zijn tweede plaats in Namen na zijn gemiste start. Maar iets anders zat hem dwars: hij begreep niet dat de UCI een klokje dat 10 minuten aftelt, in de tent zette waar hij op de rollen aan het uitrijden was.

De UCI en Van der Poel, die de heisa vorige week in gang zette, kregen ervan langs.

Begin deze week haalde Van der Poel het aan op de persconferentie van zijn ploeg: Van Aert rijdt meteen na de cross uit op de rollen, waardoor de podiumceremonie soms wat opschuift. Van der Poel vond dat hij en de andere renners daar niet hoeven op te wachten.

Van Aert vond het jammer dat Van der Poel hem er niet zelf over aangesproken had en kwam er vandaag na de cross nog eens op terug. Onze radio-interviewer merkte immers in de interviewtent van Van Aert een tablet op van de UCI, die aftelde van 10 minuten. Zoveel tijd heeft Van Aert na de laatste renner om naar de ceremonie te komen.

Van Aert rijdt blitzinhaalrace

In de achtergrond maakte een ontketende Van Aert vanuit de 20e positie indruk: hij raapte jan en alleman op en ging de 3e ronde al als 4e in. Op de schuine kant kwam nummer 2 Aerts ten val, Van Aert en Vanthourenhout profiteerden ervan om hem voorbij te snellen.

Bij de volgende passage over de schuine kant ging Van Aert alleen. Het werd een strijd van man tegen man, van wereldkampioen tegen Europese kampioen. Maar die laatste vergrootte steeds zijn voorsprong: van 30 seconden tot ruim 1 minuut.

De power die Van Aert in het begin van de koers toonde, kon hij niet aanhouden, maar toch moet dit hem een goed gevoel geven.

(VRTNWS)