Wout van Aert heeft voor het eerst sinds zijn zware val in de Tour de France nog eens een persconferentie gegeven. De renner van Jumbo-Visma toonde zich vanmiddag strijdvaardig en herhaalde dat hij hoopt toch nog wat crossen te kunnen rijden.

"De eerste dagen na de val viel het allemaal wel mee. Ik wou gewoon zo snel mogelijk het ziekenhuis verlaten en dacht toen nog dat het allemaal wel zou meevallen", vertelt Van Aert. "Het besef over hoe ernstig het was is pas thuis gekomen. Hier heb ik ook nog eens een week in het ziekenhuis gelegen en dat was toch wat veel om de moraal hoog te houden."

"Ik had wel veel steun van mijn familie. Zij waren ook allemaal in Frankrijk omdat ik toch gezien werd als een van de favorieten voor die tijdrit. Maar uiteindelijk moet je het zelf doen."

Het is de eerste grote fysieke tegenslag in de carrière ven Van Aert.

"Ik had al eens mijn sleutelbeen gebroken, maar dat is hier niet mee te vergelijken. Toen kon ik na 3,5 weken weer crossen. Dit is iets heel anders dan van het ene succes naar het andere rijden, maar het hoort er ook bij." (VRTNWS) (lees verder op VRTNWS)