U bent hier

Wouter Torfs : "Regering is kip aan het ondervoederen"

Nationaal
23.11.2012 - 09.00u
Door: Herman Gezelle

Volgens Wouter Torfs, CEO van de gelijknamige schoenendistributeur, heeft de regering in zijn nieuwe begroting te weinig oog gehad voor de noden van ondernemers.

Toch is hij niet volledig ontevreden, vooral dankzij het afvoeren van de btw-verhoging.

Verhongerde kip
'We moeten in dit land meer fundamentele keuzes durven maken. Nu zijn we de kip aan het ondervoederen. Dat zal ervoor zorgen dat ze binnenkort geen eieren meer kan leggen", zegt Torfs. In dat kader pleit Torfs voor een slimmere indexering: die kost de bedrijven volgens hem onnodig veel geld.

De indexering enkel toepassen op brutolonen van minder dan 2000 euro zou volgens hem de belangrijkste fundamentele aanpassing zijn aan het akkoord: "Ik heb zelf bijvoorbeeld geen indexering van mijn loon nodig."

Wat de regering ervaart als belangrijkste tegemoetkomingen tegenover ondernemers, vindt Torfs maar een druppel op een hete plaat. "De korting op de sociale lasten is niet meer dan een symbool. Ten gronde verandert 300 miljoen euro korting op een totale loonmassa van 150 miljard euro te weinig", vertelde hij  aan Ter Zake.

Zes jaar is te lang
 "De regering wil de loonkloof met de buurlanden pas tegen 2018 overbruggen. Dat is nog zes jaar. Als een bedrijfsleider zo lang wacht om te reageren op wat een concurrent doet, zal hij wellicht niet meer bestaan", aldus Torfs.

Toch is Torfs niet helemaal negatief: het belangrijkste voor hem is immers dàt er een begrotingsakkoord is, waarin de Europese begrotingsnorm van 2,15% gerespecteerd wordt. Daarnaast was het uiteraard ook vitaal voor Torfs dat de geplande verhoging van het hoogste btw-tarief naar 22% is afgevoerd: "dat was immers een heel zware klap geweest."

Bron : RetailDetail

 
imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto