Alle ogen waren zaterdagavond gericht op de 2e voetbalklasse. Duizenden Kempenaren in spanning. Het titelduel tussen Antwerp en Eupen bleef echter steken op een kleurloos gelijkspel: 0-0. WS Brussels won zijn wedstrijd met 3-0 tegen Patro Maasmechelen en heeft 2 punten extra die het deze week bijkreeg niet nodig om kampioen te spelen.

De club moet nog wel zijn licentie halen. Daar komt maandag meer duidelijkheid over. Indien WS Brussels zijn licentie niet krijgt, stijgt Eupen naar eerste klasse.

Lierse 8e na heuse cupmatch

Verraden door de zenuwen speelden de Pallieters in de strijd om de 8e plaats een barslechte eerste helft tegen Virton. De Walen stonden bij de rust op een 2-0 voorsprong. De donderpreek van trainer Eric Van Meir tijdens de rust in de kleedkamer moet indruk gemaakt hebben.

Een herboren Lierse tikte Virton na de rust helemaal weg. Velikonja tikte in de 56' een voorzet van Diaby binnen en maakte drie minuten later op voorzet van Masika de gelijkmaker: 2-2. Bij Virton werd een speler uitgesloten. In de 78' loste de thuisdoelman een schot van Velikonja en maakte Masika de 2-3.

Lierse hield die voorsprong vast en eindigt 8e. Roeselare strandt op de 9e plaats ondanks winst met 3-1 tegen Coxyde.