Sinds maandag 10 oktober zijn de sites www.gemeentemol.be en www.getouw.be volledig responsive. Dit betekent dat je beide sites ook met tablet en smartphone eenvoudig kan raadplegen.

Bij de lancering van de huidige websites, in 2012, was het technisch nog bijzonder moeilijk om uitgebreide overheidssites zoals www.gemeentemol.be en www.getouw.be 'responsive' te laten ontwikkelen. Daardoor opteerden we toen voor een afzonderlijke mobiele site m.gemeentemol.be. Deze mobiele site toonde minder informatie dan de gewone site www.gemeentemol.be, wat uiteraard niet optimaal is.

Bezoekerscijfers

De afgelopen jaren is het mobiel gebruik van internet via smartphone en tablet enorm gestegen. Bijna de helft van de bezoekers op www.gemeentemol.be en www.getouw.be surft mobiel. Omdat deze sites niet responsive waren, daalde het gebruiksgemak. Mobiele bezoekers bekijken daardoor minder pagina's en haken sneller af.

Responsive site

De afgelopen maanden werden de responsive sites voor www.gemeentemol.be en www.getouw.be achter de schermen klaargestoomd. Na de nodige testen was de tijd rijp voor lancering.

Meer info: communicatiedienst, 014 33 09 60, informatie@gemeentemol.be