WZC De Wijngaard aan de Schransstraat Grobbendonk beschikt enige tijd over een eigen rolstoelfiets. De fiets biedt de mogelijkheid aan rolstoel-gebonden WZC-bewoners om samen met een medewerker van de zorginstelling te genieten van een fietsuitstapje in de nabije buurt.

Vanmiddag werd de rolstoelfiets officiëel voorgesteld.   'Een nieuwe rolstoelfiets kost al gauw €8.000', weet schepen Martine Taelman (GiB). 'De voorbije jaren heeft woonzorgcentum De Wijngaard een paar keer een rolstoelfiets gehuurd, maar nu staat er een iedere dag eentje klaar voor de bewoners.

De aankoop werd mee gefinancierd door de Lions Club Hartevrouwe uit Turnhout.

De laatstejaarsstudentes Julie Silke, Laura en Nelle van het Kardinaal Van Roey-Instituut in Vorselaar hebben mee een Lions-project ondersteund met de verkoop van kleurrijke tote-bags. Voor de leerlingen die zich hebben ingezet, lag er vanmiddag een fijne attentie klaar.

Ook het gemeentebestuur Grobbendonk heeft budget vrijgemaakt om de aankoop van deze bijzondere fiets mogelijk te maken. Een rolstoelfiets heeft vooraan een platform waarop een rolstoel kan vastgemaakt worden.

Vanaf volgend jaar is het de bedoeling om ook de inwoners van Grobbendonk de mogelijkheid te bieden om via het lokaal dienstencentrum de rolstoelfiets te huren. Zo kunnen ook rolstoelgebruikers die niet in het woonzorgcentrum verblijven een tochtje maken', besluit schepen Martine Taelman.

Foto: v.l.n.r.: Martine Taelman (schepen van welzijn) met geleidehond in opleiding Zilas, Marianne Verhaert (burgemeester), studenten KVRI Julie Desaer en Laura De Meulder, Liliane Gysen, Christiane Van Hoorickx en Mady Van den Heuvel (Lionsclub Hartevrouwe) / rr.

Op de fiets: medewerker Roos Raeymaekers met bewoner Lea De Clercq.