Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

WZC Zilverlinde Olen viert 25-jarig bestaan

Olen wzc

Het huis startte met de opvang van ouderen in 1997 als Huize De Sterrewijzer. De initiatiefnemers wilden een vernieuwende vorm van ouderenzorg met aandacht voor een mensvriendelijke bejegening.

'Het huis ontwikkelde zich naar een hedendaags woonzorgcentrum met een warme aandacht voor elke oudere mens en zijn ontwikkeling', zegt gedelegeerde bestuurder Rudi Veekhoven. 

'Onze 70 bewoners in ons WZC Zilverlinde en 10 mensen in de flats staan centraal. 65 gemotiveerde medewerkers geven onze bewoners 24/24 de allerbeste zorgen.  We hebben echter nog een grote wachtlijst.

De vzw die het woonzorgcentrum en de groep van assistentiewoningen uitbaat is in 2014 na reorganisatie van naam veranderd in WZC Zilverlinde.

Vanaf oktober 2017 biedt het woonzorgcentrum in zijn nieuwbouw niet alleen residentieel verblijf in ROB (rustoordbedden) en RVT (rust- en verzorgingstehuisbedden) maar ook thuis ondersteunende diensten aan. Er is de mogelijkheid tot kortverblijf (vakantie, tot rust komen, revalidatie) en herstelverblijf als thuis zijn even niet mogelijk is of opnieuw voorbereid moet worden.

Tevens bieden we niet alleen aan de inwoners van onze assistentiewoningen crisis- en overbruggingszorg aan, maar ook lekkere maaltijden en een vrij aanbod van leuke activiteiten. Op deze manier trachten we op elke woon-zorg-leef vraag een gepast antwoord te bieden. Ook seniors uit de buurt kunnen meegenieten van onze lekkere keuken.

Deze 25e verjaardag leek ons een uniek moment om als WZC Zilverlinde naar buiten te treden en ons huis meer bekendheid te geven aan een bredere groep van mensen. Bewoners en familieleden kijken uit naar warme ontmoetingen.

Het is steeds fijn om oude gezichten nogmaals weer te zien. Dankzij een enthousiaste groep van medewerkers en vrijwilligers wordt dit een prachtig feest met dans, muziek, hapje - tapje en een grote ambiance factor. Laat er ons samen een gezellig samenzijn van maken waar elkeen zich thuis voelt. Op deze dag stellen de directie, personeelsleden en vrijwilligers hun huis open voor mensen die in de toekomst hier willen wonen of werken.'

Met rondleidingen en nuttige informatie kan u op ongedwongen kennis maken met WZC Zilverlinde. Optredens van fanfare de Toekomst uit Olen, OKRA Noorderwijk geeft een demonstratie in Line-dance, Hanz Duval en de Nootoplossing brengen live optredens. Springkastelen en foodtrucks in samenwerking met een groot zomerterras zorgen voor een ganse namiddag van muziek, dans en ambiance. Meer info op www.wzczilverlinde.be '

Olen wzc

Deel dit artikel