U bent hier

X-Mas shopping in Herentals

Herentals
21.11.2019 - 22.20u
Door: Mark Jaspers

De gezelligste, meest hartverwarmende weken van het jaar staan voor de deur. Ook in het Herentalse winkelcentrum zal het weer stemmig vertoeven zijn tijdens de eindejaarsperiode. Alles begint op vrijdag 29 november, als Sinterklaas en Zwarte Piet snoepjes uitdelen op de vrijdagmarkt.

Om 8 uur luiden zij de kerstperiode in door de lichtjes in de kerstboom op de Grote Markt feestelijk aan te steken. De Herentalse Miss Belgiëkandidate Celine Van Ouytsel geeft deze aftrap een vleugje glamour.

De winkels zijn open op de zondagen 8, 15 en 22 december, telkens van 13.30 uur tot 17.30 uur. De Zandstraat is dan verkeersvrij, waardoor je veilig en rustig kunt kuieren. Bovendien is er de traditionele eindejaarswedstrijd. De hoofdprijs is dit keer een elektrische step.

Er zijn nog meer leuke prijzen, zoals een citytrip voor twee personen en Handelshart Herentals Cadeaucheques. Om deel te nemen aan de wedstrijd, moet je tussen 1 en 31 december stempels verzamelen bij de deelnemende handelaars uit Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Als je vijf stempels van vijf verschillende winkels hebt, kun je je wedstrijdformulier indienen. De formulieren vind je in de Stadskrant of bij de handelaars.

Heb je geen inspiratie voor een kerstcadeau voor je dierbaren? Dan bieden de Handelshart Herentals Cadeaucheques soelaas. Je kunt de cheques verzilveren in bijna alle handelszaken van Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

De cheques zijn te koop bij het stadsloket (Augustijnenlaan 30) en bij de dienst toerisme (Grote Markt 35). De dienst toerisme is extra open op zondag 8, 15 en 22 december van 13 tot 17 uur en op maandag 23 en 30 december van 9 tot 12 uur.

Op zondag 8 december organiseert de vzw Toerisme Herentals op de Grote Markt weer de vertrouwde kerstmarkt. Van 14 tot 19 uur staat de noordkant van de Grote Markt vol kraampjes met leuke cadeautjes, originele geschenken en winterse lekkernijen. T-Trio luistert de markt op met aangename muziek en voor kinderen is er leuke animatie, waaronder een draaimolen en een grimestand.

Op de zuidkant is het van 14 tot 21 uur aangenaam vertoeven. Herentalse verenigingen baten er kraampjes uit met hapjes en sloten dranken zoals glühwein, jenever en warme chocolademelk. Vanaf 18 uur zorgt dj BEX voor de vereiste ambiance. En natuurlijk komt de kerstman op bezoek.

Ook op zaterdag 14 en zondag 15 december rijdt hij in een koets door de winkelstraten en deelt hij wafeltjes uit. Op zondag 22 december deelt de Kerstman snoep uit op de zondagmarkt. In de namiddag maakt hij het gezellig in de Lakenhal.

Alle kinderen zijn tussen 13 en 16 uur welkom om met hem op de foto te gaan. De kinderen die in Herentals, Noorderwijk of Morkhoven naar school gaan, krijgen voor de vakantie een tekening mee. Die kunnen ze mooi inkleuren en afgeven aan de kerstman, in ruil voor een cadeautje.

Proef de komende weken dus zeker van de fonkelende eindejaarsfeer in het hart van Herentals. Alle handelaars wensen je superfijne feestdagen!

Meer info over de Herentalse handelaars vind je op www.helemaalherentals.be

imageMeer nieuws

Toneelstuk laat 60.000 Vlaamse leerlingen praten over pesten

Kempen regio | Vlaanderen 27.10.2020 - 10.59u movie (1) reading time1min

Theatermaker Arnaud Vandermeiren werkt aan een theaterstuk, spel en workshop 'Over Pesten'. Daarmee wil de acteur, vroeger zelf slachtoffer van pesterijen, de komende vijf jaar ruim 60.000 Vlaamse scholieren leren praten over pesten.

Vanaf september 2021 wil hij met het project naar middelbare scholen, jeugdbewegingen, culturele centra en de welzijnszorg trekken.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto