"Herentals crosst" is de toepasselijke naam geworden voor de cross. LOkaal bestuur Herentals volgt zo de analogie van een aantal andere evenementen: het natourcriterium (Herentals fietst) en het aansluitende volksfeest (Herentals feest).

Het domein van Sport Vlaanderen Herentals is de thuisbasis voor de cross en biedt mogelijkheden genoeg voor gevarieerde en boeiende wedstrijden.

Bezieler van "Herentals crosst" is Erwin Vervecken, die zich voor organisator Golazo over het sporttechnische en dus ook het parcours ontfermt. De drievoudige wereldkampioen heeft samen met een andere "local", Paul Herygers, de omloop uitgetekend.

Vervecken: "Het parcours kan in 2 stukken ingedeeld worden. De start en aankomst liggen op de Vorselaarsebaan. Het eerste deel van het parcours ligt ten zuiden daarvan, tussen de baan en de Nete en kronkelt dus door het Netepark.

Daarna gaat het noordwaarts naar de hoger gelegen atletiekpiste en vooral naar de Skiberg. De befaamde helling zal tweemaal beklommen worden: eenmaal al fietsend, eenmaal al lopend. Na een snelle afdaling gaat het dan meteen naar de finish. De Skiberg zal wellicht bepalend zijn voor de eindwinst."

Herentals crosst wordt het tweede duel tussen Mathieu van der Poel en Wout Van Aert en dat in Wouts achtertuin en op zijn trainingsparcours. Wout wordt geregeld op de Skiberg gespot om zijn technische skills te trainen.

Ook de rest van de werldtop in het veld zal aanwezig zijn, zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Schepen Patrik De Cat: "We zijn heel blij dat we alle toppers uit het veldrijden mogen ontvangen in Herentals. We kijken er naar uit en willen er zeker een jaarlijkse traditie van maken in de toekomst, hopelijk dan ook met publiek!

Herentals is de thuisbasis van vele kampioenen zoals Wout Van Aert, Sanne Cant, Erwin Vervecken, Paul Herygers en uiteraard Rik Van Looy, de Keizer van Herentals.

Wielersport van het allerhoogste niveau hoort hier dus thuis, in Herentals, in onze stad. Ook in de toekomst is de topcross bij ons welkom, hopelijk dan met publiek om de kampioenen live te ontmoeten en aan te moedigen."

Zoals alle andere topveldritten dit seizoen, vindt ook deze cross plaats met gesloten deuren. Beide wedstrijden (vrouwen en mannen) zijn wel live te bekijken via Sporza.

www.x2obadkamerstrofee.be