Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

X30 Senior IAME Series Benelux: een eerste voor Ean Eyckmans na een spannende finale

Ean Eyckmans

In de “Summer Race”, de vierde en voorlaatste afspraak van de IAME Series Benelux, liep de spanning hoog op in de zeven categorieën dit weekend in Genk.  Met 299 piloten aan de start in Limburg (een nieuw record) hadden de verscheidene titelkandidaten geen foutenmarge en werd het verwachte spektakel geboden.

Er blijven maar records sneuvelen in de IAME Series Benelux.  Dit weekend kwamen er in Genk maar liefst 299 piloten, komende uit de belangrijkste series van de Internationale Kartingwereld, aan de start van deze competitie. 

X30 Senior: een eerste voor Eyckmans na een spannende finale

'Met 107 piloten aan de start en een zeer hoogstaand en een, meer dan ooit, internationaal deelnemersveld werd er een groot spektakel verwacht op de Genkse piste in de X30 Senior klasse (14-29 jaar).  En die missie werd meer dan vervuld.

Elie Goldstein, eerder leider na de kwalificaties, nam het commando in een  Finale, die gedomineerd werd door een compacte groep van 6 piloten. 

Het leek erop dat de drievoudige titelhouder op weg was naar een overwinning en reeds een vierde opeenvolgende titel, maar Ean Eyckmans dacht daar anders over door de achterstand te verkleinen tot enkele tienden van een seconde alvorens in de laatste ronde de beslissende aanval in te zetten en als eerste over de streep te komen…

Dankzij zijn allereerste overwinning in de IAME Series Benelux kan de zoon van ex-piloot Wim Eyckmans nog een kleine kans behouden in functie van het kampioenschap.   https://www.speedwear.be/

Na Elie Goldstein is het de Nederlander Henkie Kalteren die de kleinste trede van het podium inneemt nadat hij het ganse weekend vooraan meestreed.  Hij gaat hiermee de Fransman Andy Ratel, Clément Outran en Pacôme Weisenburger voor.  We noteren eveneens een mooie prestatie van de Nederlanders Bart Ploeg en Beau Heijmans, die sterk waren teruggekeerd na teleurstellende oefensessies.  Zij eindigen op hun beurt voor de Ier Fionn Mc Laughlin en de Belg Matthias Vandekerckhove.  Kevin Lantinga werd als 17de algemeen de beste Rookie.'  Foto rr/Wendy.

Ean Eyckmans

Ean Eyckmans

Ean Eyckmans

Deel dit artikel