Xavier Puls is gisteren op 90-jarige leeftijd overleden. Xavier zette als bekend filmkenner in de jaren 60-70-80 z'n schouders onder de KFL Herentals (Katholieke Filmliga). Hij was ook een kunstzinnig en internationaal zeer gewaardeerd fotograaf.  Xavier was tot z'n pensioen leerkracht bij de 'Broeders' Scheppersinstituut.

De afscheidsviering heeft plaats op zaterdag 8 september om 10u in de Begijnhofkerk Herentals.

Op de foto's : Xavier Puls in het midden, samen met fotografen Jos Vermeulen en Louis Verbraeken - op de groepsfoto : Xavier houdt als laureaat de tinnen schotel vast, de lokale persprijs voor KFL Herentals in 1980 - verder nog op de foto : o.a. wijlen journalist Bruno Bomberen, Gust Tegenbos (voorzitter Herentals Toneel) en Modest Verellen (voorzitter BGJG Gezinsbond).

Foto's : met dank aan Jos Flamand/ Hildt Van Geirt/ N.

Begr. Van den Broeck, Nederrij 15, Herentals, tel : 014 23 10 67,  info@vandenbroeckbegrafenissen.be

Ode van auteur Frans Depeuter aan z'n vriend Xavier Puls :

'Xavier was een heel goede vriend van mij, die ik ooit lachend mijn 'hoffotograaf'' noemde. Eindeloze uren hebben wij samen geklessebest over literatuur, film en fotografie (en over het leven natuurlijk).

Hij was een van de beste, meest gepassioneerde fotografen uit de Kempen, zeg maar: uit het land.

Ook in het buitenland werd hij erg gewaardeerd; daarvan getuigen de talrijke internationale prijzen waarmee zijn gevoelige portretfoto's bekroond werden. Xavier was even veeleisend tegenover zijn eigen werk als tegenover het werk van anderen. Zijn zwart-wit foto's zijn pareltjes van perfectionisme, maar ook zijn latere kleurenfoto's getuigen van een meesterlijk oog voor compositie en detail, voor lijn en kleur.

En ja, ook van film wist Xavier nu eens alles.'