U bent hier

YellowTime : 2-daags top blues & jazzfestival @Busser Geel

Geel | Nationaal | Neteland | Vlaanderen
06.08.2022 - 13.05u
Door: Herman Gezelle

Muziekfestivals worden alsmaar groter, kiezen voor meer podia en (te) veel artiesten en missen daarom ook vaak gezelligheid en eigenheid. Veel muziekliefhebbers blijven er dan ook weg.

Gelukkig blijven enkele organisatoren koppig en gedreven vasthouden aan hun basisidee. In Geel aan Busser kan je rekenen op Yellowtime vzw die zorgt voor kwaliteit, zowel op als naast het podium.

Programma

YellowTime 11e editie : op 3 & 4 september zal de zon schijnen over de Busser-tuin in Geel.  Yellow-Blues brengt stomende ambiance en Easy-Yellow gaat op zondag swingen en vervoeren zoals nooit tevoren.

We mogen, denk ik toch, hopen dat we het intieme Yellowtime-tuinfestival, kunnen aankondigen als een vaste waarde voor echte muziekliefhebbers die het eerste weekend van september als een jaarlijks weerkerend hoogtepunt in hun agenda hebben staan.

Ieder jaar wordt de lat een tikje hoger gelegd want je wil je publiek in de watten leggen, telkens weer een beetje intenser, een beetje zachter, een beetje mooier. Deze editie zetten we onze Belgische artiesten in de picture. Deze keer is gans België vertegenwoordigd: topartiesten uit Wallonië, Brussel, Antwerpen en onze eigen Kempen.

YELLOW BLUES op zaterdag

Gaat van rootsy over powerful steeds sterker opbouwen naar sterke dosis hard rock, topklasse bluesrock. En het zal moeilijk worden om die feesttrein te stoppen.

Daar kijkt elke rechtgeaarde bluesfan nu al naar uit. Check de namen: Rusty Don, Chilly Willy, Steven Troch Band, en top of the bill Thomas Frank Hopper.
Allen Belgisch, maar geloof me. Je gaat zweren dat ze recht uit de swamps komen om hier de ziel uit hun lijf te spelen.

Blues rules op zaterdag dus. Hou je vast.
De nacht zal te kort zijn dus wees er bij vanaf de start om 17:30 u

EASY YELLOW op zondag

Opent om 14 uur met de beloftes van jazz en lichte muziek van de muziekacademie in Geel.

Dan schijnt traditioneel de zon aan de Busser, kom op tijd naar YellowTime, op de fiets, waarom niet, en zet je met een bordje tapas of oesters aan de cava of de champagne. De Mellow Yellow sfeer van dit jaarlijkse, onmisbare tuinfestival lokt ieder jaar weer de echte jazzliefhebber maar ook de vrienden en familie die inmiddels gehecht zijn aan hun Easy Yellow Afternoon in de Busser tuin in Geel.

Je kan genieten van Hamster Axis en Mauro Pawlowski, een muziekbeest bij uitstek, zij spelen het Peter Houben Songbook, Ivan Paduart en Patrick Deltenre brengen intieme en uitgepuurde jazz, SLR5 (Sal La Rocca), een vaste waarde in de Belgische jazzscene, 'n concert van hem is altijd spannend om mee te maken.

Op het Sultan podium, de plaats voor local heroes en supersterren-in-spe, hebben we de crème van de jonge nieuwkomers geprogrammeerd. Kom genieten van deze kwaliteitsvolle groepen.
Kristiaan Deruytter aka Kristo, met 'n handvol straffe en zeer persoonlijke songs en Ruben Verbruggen quartet , met een rhythm section on fire en Ben Van Bortel op guitaar.

Meer info op: YellowTime Festival | yellowtime.be

Kunst in de openbare ruimte op YellowTime

Niet alleen in de schaduw van het MAS (Antwerpen) duiken de bomannen van Geelse kunstenares Daisy Boman op met hun vierkant hoofd en bol achterwerk. De bomannetjs, universele mensenfiguren, hebben ondertussen ook hun weg gevonden naar YellowTime

YellowTime: Geels maar ook Groen

Met fierheid promoot YellowTime zich als een groen festival. Hier drink je bv nog bier (of ander lekkers) uit een echte glazen pint, en eet je met echt bestek uit echte borden en tassen. Geen karton of plastiek dus. En de vaat? Dankzij een legertje vrijwilligers wordt alles vakkundig afgewassen. Wat zou Yellowtime overigens zijn zonder haar vrijwilligers, en het is een grote en hechte familie geworden ondertussen.

Een batterij van zonnepanelen voorziet belangrijke delen van het festival van energie. De energie wordt voor 's nachts opgeslagen. Detectoren reageren op beweging en sturen de LED-verlichting aan. En goed nieuws voor de eigenaars van elektrische fietsen, zelfs laadpalen zijn voorzien. Dankzij EnergieSystemen STECA mogen we dus spreken van een energiezuinig en ecologisch verantwoord festival.

Niet te missen

Sfeer, gezelligheid, veel lekkers, geweldige muziek en een warme droge tuin met tenten, terraswarmers, vuurkorven en lichtjes maken van YellowTime uw eigen privéfestival.
Meer info o.a. over prijzen, route, GRATIS parkeerplaats en bereikbaarheid kan je steeds vinden op www.yellowtime.be. Een tip, koop je kaarten in VV, want je zou er wel eens naast kunnen grijpen.

Tickets | yellowtime.be
Meer info op: YellowTime Festival | yellowtime.be

We zien mekaar op 3 en 4 september. Zonder enige twijfel wordt dit weer een sublieme editie.'
© Willy Ysewijn NNieuws - bron Yellowtime vzw

 

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto