U bent hier

Yente Van Labeke verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van Mol

Mol | Neteland
15.11.2017 - 16.51u
Door: Mark Jaspers

Yente Van Labeke uit het zesde leerjaar van Millekemol werd op woensdag 15 november verkozen tot nieuwe kinderburgemeester van onze gemeente. Zij volgt Renee Bylemans op die vorig schooljaar kinderburgemeester was. De kinderburgemeester en kinderraadsleden legden de eed af en werden achteraf getrakteerd op een receptie. Het gemeentebestuur dankt het vorige bestuur voor hun enthousiaste inzet en wenst het kersverse bestuur veel succes!

Het gemeentebestuur wil kinderen actief betrekken in thema's die anders door volwassenen geregeld worden. Doel van de kinderraad is thema's te bespreken die belangrijk zijn voor kinderen en jongeren in onze gemeente. Denk bijvoorbeeld maar aan speelterreinen, activiteiten als Alles Kids en Grabbelpas, sport, milieu, kinderrechten, gezonde voeding,... Dit schooljaar gaat extra aandacht naar kinderarmoede en acties tegen pesten.

Samenstelling kinderraad
Het ambt van de kinderburgemeester en kinderraadsleden loopt gedurende het hele schooljaar en eindigt dus in juni 2018. De kinderburgemeester wordt bijgestaan door 30 kinderraadsleden.

Vergadering kinderraad
De vergaderingen van de kinderraad vinden meestal plaats in de raadzaal van 't Getouw, en dit op de derde woensdag van de maand van 14 tot 16 uur. De agendapunten en de verslagen kan je raadplegen via www.gemeentemol.be/kinderraad.

Meer info: jeugddienst, 014 33 05 30, jeugddienst@gemeentemol.be, www.gemeenteraad.be/kinderraad

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto