U bent hier

YouFlanders app

Vlaanderen
05.06.2020 - 18.40u
Door: Mark Jaspers

Een vlotte heropstart van de toeristische sector vraagt om een goede spreiding in tijd en ruimte van toerisme. En daar helpt de YouFlanders-applicatie bij. Samen met je bezoekers geef je als uitbater info over de real-time drukte van jouw toeristisch aanbod. Je geeft ook aan welke veiligheidsmaatregelen je toepast op jouw locatie.

Wat is en doet YouFlanders?

YouFlanders is een mobiele applicatie die vanaf 5 juni 2020 gratis beschikbaar is via de Google Play Store en Apple Store. De app geeft een overkoepelend zicht op het Vlaams toeristisch aanbod.

De app bevat een druktebarometer waarbij bezoekers en toeristische uitbaters aangeven hoe druk het is in een toeristische uitbating. De app geeft ook op een eenvoudige manier aan welke COVID-19 maatregelen van toepassing zijn, zowel algemeen als voor een specifiek toeristisch aanbod.

Waarom YouFlanders?

Tijdens de lockdown heeft Toerisme Vlaanderen de toeristische sector uitgenodigd om innovatieve ideeën, suggesties of behoeftes in te sturen voor de herlancering van het toerisme. In de 300 inzendingen kwam het veilig aanbieden van onze toeristische troeven meermaals aan bod, zowel voor de bezoeker als voor de toeristische uitbater.

Verder blijkt uit een recente bevraging van Toerisme Vlaanderen rond 'Reisintenties van de Belgen' dat 1 op 3 kiest voor een vakantie in eigen land. 41% van de Belgen is door de lockdown de eigen streek en omgeving meer gaan ontdekken en appreciëren. 34% wil in de toekomst vaker met vakantie in eigen land. En 80% zegt dat ze druk bevolkte plaatsen liever links laten liggen.

De coronasituatie maakt dat bezoekers bewust moeten kunnen kiezen voor een toeristische plek die niet te druk is en de juiste veiligheidsmaatregelen toepast. YouFlanders speelt in op die vraag en motiveert bezoekers om op het juiste moment jouw toeristisch aanbod te bezoeken.

Wat is de meerwaarde voor jou als toeristische aanbieder?

Met de YouFlanders-app krijg je een handige tool in handen om jouw bezoekers op de juiste manier en op het juiste moment te ontvangen. Zo geef je in de app potentiële bezoekers rechtstreeks nuttige informatie mee over jouw toeristisch aanbod:

Je geeft aan wat de specifieke veiligheidsmaatregelen in jouw toeristisch aanbod zijn (mondmasker verplicht of te koop, reservatie al dan niet nodig, ...).
Je geeft aan of het wel of niet druk is in en wat de gemiddelde wachttijden zijn.
Je past de praktische informatie over jouw toeristisch aanbod aan (openingsuren, telefoon, website, locatie, ...).

Je vindt in de app ook zelf informatie over de COVID-19 maatregelen die van toepassing zijn op jouw uitbating, en over de steunmaatregelen waarop je beroep kunt doen.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto