Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

YouthStart Belgium en Heylen Group organiseren orgelpunt van 8-daagse training voor kanszoekende jongeren in Herentals (Frame21)

Heylen Group

Vandaag komen 6 kanszoekende jongeren hun dromen en ambities komen voorstellen tijdens de laatste dag van een 8-daagse training. De training wordt georganiseerd door YouthStart Belgium, een vzw die de steun van Heylen Group geniet, en strijkt voor het eerst in regio Herentals neer.

Het orgelpunt van dit initiatief met een hoge activatiegraad vindt op uitnodiging van Wim Heylen plaats bij Frame21 in Herentals.

YouthStart: ondernemer worden van je eigen leven

In 1982 werd ondernemer Steve Mariotti in de straten van New York overvallen en beroofd. Zijn reactie? Hij gooide zijn leven drastisch om en ging lesgeven met als doel om jongeren te helpen opnieuw in zichzelf te geloven.

NFTE, de voorloper van YouthStart, was geboren. Sinds 1998 is YouthStart ook actief in België. Onder het motto ‘Kickstart je droom’ organiseert de vzw gratis trainingen voor jongeren tussen 16 en 30 jaar oud. Het gaat om werkloze, kanszoekende jongeren met maximaal een secundair diploma.

Tijdens het 8-daagse traject gaan twee coaches de jongeren stimuleren om in de huid van een ondernemer te kruipen. De deelnemers stellen een fictief businessplan op, gebaseerd op hun passies, dromen en talenten.

De bedoeling is om de jongeren ondernemers van hun eigen leven te maken, ongeacht of ze nu verder gaan studeren, zelfstandige worden of in loondienst gaan werken. De inspanningen lonen alvast: de activatiegraad van de door YouthStart begeleide jongeren ligt op 73% en dat levert ook maatschappelijke voordelen op.

“YouthStart Belgium stimuleert jongeren om hun dromen, talenten en passies te kickstarten. Dat kunnen we als bedrijfswereld alleen maar toejuichen”, zegt Wim Heylen die met Heylen Group de vereniging een duw in de rug geeft.

Van droom naar daad voor zes jongeren uit regio Herentals

Zes jongeren die momenteel een 8-daags traject volgen in Herentals zullen de datum van 6 december 2022 niet snel vergeten. Na een intensieve training van zeven dagen zullen zij hun droom komen presenteren aan een jury van ondernemers.

De plaats waar deze apotheose plaatsvindt is niet toevallig gekozen: Heylen Group steunt de activiteiten van YouthStart Belgium proactief en op uitdrukkelijke vraag van Wim Heylen bezoekt het ondernemend talent Frame21, de thuishaven van Heylen Group.

De jury, onder leiding van huidig YouthStart Belgium-voorzitter Gaëtan Hannecart, heeft geen beoordelende rol, maar treedt op als een adviesraad. De zes jongeren in kwestie zijn schoolverlaters tussen 18 en 25 jaar oud en stroomden binnen via sociale initiatieven zoals het JAC en het OCMW.

Tijdens deze achtste dag zullen de jongeren ook een YouthStart-certificaat ontvangen, met de steun van Antwerp Management School en HEC Liège.

Olivia De Ridder, gepensioneerde leerkracht, onderneemster en zelf woonachtig in Herentals, blikt vooruit: “Als coach bij YouthStart Belgium vind ik het hartverwarmend om de evolutie van de deelnemers te zien. De jongeren starten aan het traject met veel vragen. Naarmate de training vordert, groeit echter hun zelfvertrouwen en hun geloof in hun eigen dromen.

Ik ben ervan overtuigd dat de zes jongeren hun eigen talenten hebben ontdekt en een frisse start zullen maken in hun leven. Ik hoop dan ook dat YouthStart een succesvolle voortzetting kent in regio Kempen zodat nog meer jongeren deze meerwaarde mogen ervaren. Dankzij de steun van bedrijven zoals Heylen Group zetten we alvast een stap in de goede richting.”

Heylen Group en YouthStart Belgium, zelfde habitat

De achtste en laatste dag van het huidige traject zal plaatsvinden in het businesscentrum Frame21 in Herentals (Diamantstraat 8). Heylen Group ondersteunt het initiatief al meer dan drie jaar en het partnership is een 100% natuurlijke match.

“Dromen zijn altijd al de rode draad geweest doorheen mijn ondernemerspad. Met Heylen Group willen we de dromen van jongeren dan ook alle kansen geven. Ik kijk er alvast naar uit om de jongeren uit onze regio tips en advies te kunnen geven zodat ze met veel zelfvertrouwen hun leven in handen nemen”, aldus Wim Heylen. 

Heylen Group

Deel dit artikel