U bent hier

Yutta uit Olmen binnenkort op dolfijnondersteunde therapie?

Kempen regio
23.03.2019 - 02.45u
Door: Mark Jaspers

Yutta (5) een meisje uit de buurt van Olmen wil graag op dolfijnondersteunde therapie. Daarom vroegen ze de ondersteuning van vzw Speransa. 'Wij geven haar graag zo snel mogelijk groen licht voor deelname, maar moeten hiervoor nog heel wat fondsen verzamelen', zegt Laurence Ducheyne.

'Dolfijnondersteunde therapie mogelijk maken voor kinderen met een beperking en hun gezin? Het bestaat al lang in Nederland, maar sinds vorig jaar bestaat het ook in Vlaanderen, door de ondersteuning van vzw Speransa.

Speransa staat voor ‘hoop’ of ‘verwachting’. Kristof, Laurence, Koen en Jolien willen namelijk kinderen en jongeren met een beperking en hun familie hoop en kansen geven op mentale en fysieke vooruitgang.

Recent werd Yutta Vancraybex, een meisje uit Olmen met een aangeboren hersenletsel, door haar ouders Dorien en Alex aangemeld bij de vzw.

Voorzitter Kristof Vangoidsenhoven: “We zijn zeer blij met de aanmelding van Yutta. We hopen samen met de ouders zo snel mogelijk het bedrag bijeen te krijgen dat nodig is om de therapie te betalen. We weten uit ervaring dat het contact en het omgaan met de dolfijnen kinderen met een beperking stimuleert om vooruitgang te boeken op motorisch vlak en op vlak van zelfvertrouwen.

Daarom zou het goed zijn mochten we Yutta de kans kunnen geven om dolfijnondersteunde therapie te volgen bij  het CDTC, een gespecialiseerd centrum in Curaçao waar een uniek programma wordt uitgewerkt door een multidisciplinair team. Bovendien wordt de therapie in het Nederlands gegeven, wat een enorme meerwaarde is voor Yutta.”

Werking

Laurence Ducheyne: “Als vzw zetten we enerzijds zelf acties op poten om fondsen in te zamelen en anderzijds ondersteunen we ouders en hun netwerk bij het inzamelen van de nodige fondsen. De werking van Speransa is namelijk gestoeld op een grote vorm van solidariteit. We hebben allemaal (vzw, ouders, vrijwilligers, sponsors … ) één doel, namelijk Yutta zo snel mogelijk op therapie sturen. Iedereen draagt bij tot de ‘Speransa’, de hoop en verwachting van Yutta.”

Koen Van der Jeugt: “Elke euro die we binnenkrijgen zorgt ervoor dat Yutta sneller op therapie kan vertrekken. We zijn dan ook afhankelijk van giften en sponsoring.”

U kan ons steunen door een overschrijving te doen op het rekeningnummer BE46 7350 5089 1036 of door zelf een actie te organiseren. Bovendien zijn er verschillende sponsorformules voor bedrijven. Meer info hierover kan teruggevonden worden op onze website www.speransa.be. '

Interesse?

'We hopen in de toekomst nog meer kinderen de kans te kunnen bieden om deel te nemen aan de therapie. Momenteel hebben we nog plaats voor 2 gezinnen op onze wachtlijst. Denk je dat jouw kind met deze therapie zou kunnen gebaat zijn?

Aarzel dan niet om ons te contacteren viainfo@speransa.be. We geven graag wat meer info over onze werking en hopen je te mogen toevoegen aan onze Speransafamilie, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat deelname aan de therapie een haalbare kaart wordt.'

image



Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto