U bent hier

Yves Lannoy Ballonvaart Federatie : 'Ook luchtballonnen kunnen opnieuw de lucht in #staycation'

Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen
06.06.2020 - 01.08u
Door: Herman Gezelle

'Vanaf maandag 8 juni kunnen luchtballons terug de lucht in', zegt Yves Lannoy van de Koninklijke Belgische Ballonvaart Federatie.  Vanuit de Federatie werd samen met de andere luchtvaartfederaties, het ministerie van verkeer, Skeyes en Directoraat Generaal Luchtvaart de laatste weken verder gewerkt aan protocollen en een kader om de recreatieve luchtvaart voorzichtig aan terug te kunnen opstarten na een lange periode van inactiviteit omwille van de coronacrisis.

Sinds de versoepelingen van 18 mei mocht er alvast worden gevaren met ballons in een 1+1 combinatie.

Dit om piloten toe te laten hun verplichte checks, examen- en trainingsvaarten uit te voeren en zo de geldigheid van hun licentie op peil te houden.'

Yves Lannoy : 'Opnieuw publiek mee aan boord'

'In het kader van de verdere algemene versoepelingen voor de recreatieve sector vanaf maandag 8 juni zal er nu dus ook opnieuw publiek mee aan boord mogen in de luchtballonnen die 's avonds bij mooi weer rijkelijk de lucht kleuren', vervolgt Yves Lannoy.

'Weliswaar onder zeer strikte voorwaarden zoals o.a. ontsmetten van materiaal voor en na de landing, handschoenen en mondmaskers voor de passagiers & crew, gezichtsscherm voor de piloot.

De ballonvaarders moesten de laatste weken met pijn in het hart het mooie weer aan zich laten voorbij gaan. We snakken met z'n allen ernaar om onze sport, passie of beroep terug met volle teugen te kunnen beleven.

Ook voor de vele operatoren van wie dit hun voltijdse broodwinning is waren de laatste maanden een harde economische opdoffer. Ruim de helft van het seizoen is reeds voorbij. Daarom mag de activiteit snel gaan opstarten.

Ballonvaren kan je enkel in de mooie dagen van het jaar. Deze vallen grotendeels in in de periode van het zomeruur.

Daarnaast blijft een ballonvaart zeer weersafhankelijk.
Deze zomer is ideaal voor een ballonvaart. Het is een ideaal alternatief als activiteit voor een zomer in het kader van de STAYCATION. Een ballonvaart is steeds de ultieme beleving.'  Info ballonvaarten Yves Lannoy Info@balloonfederation.be  

Foto Nnieuws / YL:  De Koninklijke Belgische Ballonvaart Federatie in actie.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto