U bent hier

Zaak overval juwelier Heist uitgesteld door zondagsregime in gevangenis Hasselt

Heist op den Berg | Vlaanderen
27.09.2018 - 16.15u
Door: Herman Gezelle

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft donderdag een dossier moeten uitstellen omdat één van de beklaagden die in de gevangenis van Hasselt verblijft, niet werd overgebracht. In de Hasseltse gevangenis geldt het zondagsregime nadat woensdagnamiddag een gedetineerde vijf cipiers verwondde.

In het dossier staan 10 mannen terecht voor het organiseren van een overval op een juwelier in Heist-op-den-Berg in 2016.

De bewegingen in de gevangenis van Hasselt voor de gedetineerden zijn donderdag zeer beperkt. De cipiers staan alleen in voor de medische zorg en de maaltijden. Wandelingen zijn niet toegelaten en ook bezoek is niet mogelijk. Zelfs advocaten mogen de strafinrichting niet binnen.

Eén beklaagde die donderdagnamiddag in Mechelen werd verwacht voor zijn proces, kon daardoor niet aanwezig zijn. Zijn advocaat vroeg een uitstel. "Mijn cliënt heeft het recht in persoon aanwezig te zijn, ik vraag dus een uitstel." Een andere man vroeg uitstel om nog een raadsman te raadplegen.

De rechtbank stelde de zaak uit naar 22 november, tot groot ongenoegen van twee andere verdachten in het dossier. Zij zitten al negen maanden in voorarrest omdat ze geen wettelijke verblijfplaats hebben in ons land en moeten nu noodgedwongen nog twee maanden langer wachten op de behandeling van de zaak. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto