U bent hier

Zaak rond Antwerpse "Pokémonmoord" start op 18 oktober

Heist op den Berg
06.08.2019 - 09.49u
Door: Herman Gezelle

In Antwerpen gaat op vrijdag 18 oktober de assisenzaak van start rond de zogenaamde "Pokémonmoord". Dat heeft de rechtbank bekendgemaakt op haar website. De 27-jarige John V.D.B. zal er terechtstaan voor de moord op de 20-jarige Shasia Moreau uit Heist-op-den-Berg in februari 2017.

De zaak zal plaatsvinden in een voor assisen omgevormde zaal van het nieuwe justitiepaleis (Vlinderpaleis) aangezien het gerechtsgebouw aan de Amerikalei, waar normaal de assisenprocessen gevoerd worden, gesloten is voor renovatie.

Shashia Moreau verdween op 7 februari 2017 nadat ze met John V.D.B. had afgesproken in Antwerpen, de woonplaats van de man, om Pokémonfiguurtjes te ruilen. Haar lichaam werd twee dagen later teruggevonden, begraven in de binnentuin van de woning van V.D.B. Ze bleek met geweld om het leven gebracht.

V.D.B. verklaarde niet meer te weten wat er was gebeurd en blijft tot op vandaag vasthouden aan dat geheugenverlies. Hij werd wel toerekeningsvatbaar verklaard en de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling verwees hem in februari naar het hof van assisen. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto