MFC SI Heusden-Zolder -  Real Noorderwijk 2 - 8

Beloften : 7 - 3
Alive and Kicking !

Real Noorderwijk trok voor zijn laatste competitiewedstrijd voor de winterstop naar Heusden-Zolder. Deze ploeg draait ondertussen al flink wat jaartjes mee in 2e nationale en had zich in de bovenste regionen van het klassement genesteld. Evenveel punten als de bezoekers, doch met een wedstrijd minder gespeeld, we mochten dus een wedstrijd verwachten op het scherp van de snee. Maar naar trouwe gewoonte trappen de youngsters de futsalavond op gang.... Amper 1 min. ver en Real is al aangewezen op achtervolgen, Vanvelk opent de score voor de thuisploeg, Claes dikt meteen daarna aan tot 3-0. Bij Heusden-Zolder vinden ze elkaar blindelings, Claes maakt er met een loepzuivere hattrick 4-0 van, idem dito score bij de rust. Na de pauze krijgen we een heel ander Real te zien, vinniger en met meer strijdlust. Het levert een resem kansen op die uiteindelijk resulteren in de 4-1 (Kilic). Het antwoord van Heusden volgt stante pede, Vanvelk aan het kanon en 5-1. Pauwels en Ward Vivijs brengen de Noorderwijkenaren terug in de wedstrijd : 5-3, het geloof is er nog. Jammer genoeg wordt dit meteen in de kiem gesmoord door Claes die zijn 4e van de avond maakt : 6-3. Mechelmans prikt de eindscore op het bord : 7-3.

Real Noorderwijk youngsters speelde met : Davy Van Bael, Yener Kilic, Nico Byloos, Ward Vivijs, Jasper Vivijs, Joren Lambaerts, Brent Hendrickx, Karel Pauwels en Joren Jennes.

Het was duidelijk vrijdag de 13e voor de eerste ploeg van Real Noorderwijk want het kwam flink gehavend aan de aftrap. Woensdag zag het op training Issam Elouadi uitvallen met een enkelblessure en op vrijdag zelf kreeg Sven Vanvolcksom een werkongeval. Scheerens had verplichtingen op het werk, het was puzzeltime voor coach Schapmans.... Real begint scherp aan de wedstrijd en zet Heusden meteen onder druk. Je kan je geen betere start indenken, de 2e minuut is net ingegaan en Lagouireh legt de 0-1 al in het mandje. Yessss !!! Real eist zoals iedere week de bal op, doch halfweg de eerste helft komt Heusden-Zolder dan toch opzetten. Doelman Sacchini moet enkele keren gepast tussen komen.

De 0-2 is een pareltje ! In 2 tellen staan de  Noorderwijkenaren aan de overkant, de aanval vertrekt achteraan bij Soussi, pas op Lagouireh, die zet voor tot bij Putzeys...doelman Vaes heeft geen verhaal : 0-2. Real krijgt de ene kans na de andere, Putzeys zet Byloos alleen op weg richting doel, het schot gaat nipt naast. Idem de vrije trap van Cosemans...Putzeys slide door de Heusdense verdediging, Vaes pareert het schot.

Net voor rust probeert de thuisploeg het dan maar van ver, Sacchini moet zich helaas gewonnen geven op het schot van Wijgaerts : 1-2. Na een aangename eerste helft gaan we met deze stand rusten. Het doelpunt van Heusden net voor rust brengt opnieuw spanning in de wedstrijd. Real wil graag zo snel mogelijk verder afstand nemen, Soussi, Bomboi, Putzeys....ze vinden allemaal keeper Vaes op hun weg. Heusden knokt zich terug in de match en Hoste brengt zijn ploeg langszij : 2-2 met nog een gele kaart voor Byloos er bovenop. Ons scheidsrechterlijk duo probeert dan de hoofdrol op te eisen en deelt kwistig fouten uit...Sinterklaas is al lang voorbij jongens ! Real reageert gepast via Cosemans : 2-3 !

Wanneer Hoste even later zwaar door gaat op doelman Sacchini (en slechts bestraft wordt met geel), mag Lagouireh de daaropvolgende 10m trap omzetten, Aziz faalt niet : 2-4. In de commotie rond de fout op Sacchini, krijgt coach Schapmans een duw van een thuisspeler, de halve bank van Heusden staat plots aan de reservebank van Real, raar maar waar is het Schapmans die de zaal moet verlaten. Altijd gedacht dat je je handen moet thuis houden...regels zijn toch nooit voor iedereen hetzelfde...

Beide ploegen laten zich door al dat geharrewar teveel van de wedstrijd afleiden. Real staat eveneens op 5 fouten en krijgt een 6e aangesmeerd met daarbovenop nog geel voor Putzeys. Hoste gaat iets te nadrukkelijk protesteren, krijgt prompt zijn 2e geel onder de neus geduwd en mag zich vroegtijdig gaan douchen. Sacchini pakt de daaropvolgende 10m trap. Klasse ! Real profiteert optimaal van de man-meer-situatie, Cosemans brengt zijn ploeg op een comfortabele 2-5 voorsprong. Heusden-Zolder zet dan alles op alles en gaat, met nog 4 minuten op de klok, spelen met een vliegende keeper. De bezoekers nemen het geschenk in dankbaarheid aan en straffen balverlies nog 3 maal af, de 2-6 en 2-7 schrijven we op het conto van Putzeys, de 2-8 is van Cosemans ! Real Noorderwijk is alive and kicking ! Einduitslag 2-8 en een oververdiende overwinning ! Een dansje in de kleedkamers kon niet achterwege blijven...  Woensdag trekken onze jongens vol goeie moed naar Chatelineau in het kader van de Beker van België ! En ze mogen gerust zijn in de Walen, we gaan ons niet laten doen !!!
Real Noorderwijk speelde met : Carlo Sacchini, Bob Putzeys, Nico Byloos, Aziz Lagouireh, Sandro Bomboi, Brecht Cosemans, Noureddine Soussi, Davy Van Bael, Joren Lambaerts en Karel Pauwels

Doelpunten waren van : Lagouireh (2), Cosemans (3) en Putzeys (3)