Real Noorderwijk trok gisteren met veel twijfels richting Antwerpen. Daar wachtte United'76 Schoten, een club die zich al meermaals het zwarte beest van de kempenaren bekroonde. Om 20u gaven de beloften de aftrap, Lauwers en Lambaerts waren nog steeds out, Scheerens startte nog wel maar moest de strijd halfweg noodgedwongen staken, Sacchini liep in Koersel een blessure op... Met de ziekenboeg van Real kan je al een mooi ploegske vormen... Toeschouwers en entourage kregen een mooie wedstrijd te zien, Vanvolcksom bracht de youngsters op een 0-2 voorsprong. Net voor rust scoort Van Endert de aansluitingstreffer en net na rust brengt diezelfde Van Endert Schoten langszij. Jasper Vivijs heeft geen geluk in de afwerking, aan de overkant laat Verbrugghe de kans niet liggen : 3-2. De vermoeidheid slaat toe bij Real en Schoten dikt de score nog wat verder aan. Uiteindelijk wordt het nog 5-2 na een aangename partij.
Real beloften speelden met : Tim Aps, Yannick Scheerens, Yener Kilic, Karel Pauwels, Maverick Saenen, Brent Hendrickx, Jasper Vivijs, Ward Vivijs en Sven Vanvolcksom.
De opdracht voor het eerste elftal van Real Noorderwijk was simpel : winnen ! En dat hadden de pionnen van coach Schapmans heel goed begrepen. Real gaat gretig van start, zet hoog druk en creëert kans na kans. Byloos laat na 3 minuten het 1ste doelpunt optekenen, even later bedient Putzeys Vanvolcksom en hangt de 0-2 al tegen de touwen. In hun enthousiasme wordt zelfs de eigen doelman gepasseerd, Schoten komt zo op 1-2. Doch de Berkemussen laten zich deze keer niet afleiden en blijven scherp. Putzeys profiteert van nonchalant verdedigen bij de thuisploeg : 1-3. Real houdt Schoten op zijn eigen speelhelft, Vanvolcksom speelt stoorzender en werkt af : 1-4. Bij de bezoekers stapelen de kansen zich op, bij de thuisploeg de fouten...10m trap Real, Cosemans mist hem niet : 1-5.
De kempische trein is vertrokken, iedereen heeft er duidelijk zin in, Putzeys dikt de score verder aan : 1-6. Cosemans legt de rustcijfers vast : 1-7. De bal komt na het rustsignaal bij trainer Schapmans die hem van blijdschap vol op de slof neemt....resultaat : bal in de tribune en ei zo na rood voor het torpederen van het publiek...Real gaat in de 2e helft door op zijn elan, Schoten kan er weinig tegenover stellen en moet het spel ondergaan. Het spel blijft flitsend, iedereen werkt voor iedereen en dat werpt zijn vruchten af. Lagouireh scoort 2x na mekaar : 1-8 en 1-9. Real laat het tempo dan eventjes zakken, Schoten profiteert : 2-9. Het sein om opnieuw alert te voetballen. En de Noorderwijkenaren willen meer, de honger is groot, Cosemans met de 2-10. Lagouireh mist nog een 10m-trap, Vanvolcksom trapt de volgende op de lat, doch kan vervolgens toch nog zijn goaltje meepikken : 2-11. Coach Schapmans heeft ondertussen zijn beloften de kans gegeven om zich te tonen. Al lukte het hen niet om een doelpuntje te scoren, ze lieten wel zien welk een enorm potentieel er in hen ligt verscholen. Knap ! Het laatste doelpunt komt op naam van Bob Putzeys te staan 1-12 ! Een Real in deze vorm kan iedere ploeg aan ! Dikke proficiat jongens met deze overwinning.


Real speelde met : Davy Van Bael, Sandro Bomboi, Brecht Cosemans, Karel Pauwels, Nico Byloos, Bob Putzeys, Aziz Lagouireh, Sven Vanvolcksom, Ward Vivijs, Jasper Vivijs, Brent Hendrickx en Tim Aps.
Doelpunten waren van : Byloos (1), Lagouireh (2), Vanvolcksom (3), Putzeys (3) en Cosemans (3).