Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zakenman Guido Dumarey wil Van Hool in Koningshooikt overnemen: "Ik zie toekomst in het bedrijf"

Ondernemer Guido Dumarey is kandidaat om busbouwer Van Hool over te nemen. Hij belooft daarbij de productie van de bussen en 1.800 jobs in Koningshooikt te behouden. "Het bedrijf moet dan wel eerst failliet gaan", vertelt hij.

Eind deze maand dreigt Van Hool in Koningshooikt failliet te gaan. De busbouwer moet op zoek naar bijkomende financiering om het schip te keren. Ondernemer Guido Dumarey laat weten dat hij interesse heeft om Van Hool over te nemen.

Dumarey is een ondernemer met heel wat ervaring. In het verleden heeft hij al meerdere bedrijven overgenomen en gered.

Hij heeft onder meer met Punch Powerglide een nieuwe industriële groep uitgebouwd, met fabrieken in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Daar werken momenteel 3.500 werknemers. Vorig jaar kocht hij nog Woodall ­Nicholson, een producent van kleinere bussen uit het Verenigd Koninkrijk die in problemen geraakt was.

"De bedrijven die ik heb overgenomen hadden allemaal moeilijkheden. De ervaring die ik heb opgedaan, wil ik zeker meenemen als ik Van Hool zou overnemen.

Het vakmanschap bij Van Hool mag niet verloren gaan en ik zie daar toekomst in."

 

Volledige busproductie en 1.800 jobs behouden

Voor busbouwer Van Hool ziet hij het groots: hij wil de volledige busproductie behouden in Koningshooikt en hij wil 1.800 mensen tewerkstellen. Dat is een heel andere aanpak dan het plan van crisismanager Marc Zwaaneveld, die 1.100 jobs wil schrappen in Vlaanderen en de productie van bussen wil overhevelen naar Noord-Macedonië. (VRTNWS)

Deel dit artikel