U bent hier

Zandhovense coöperatie Zonnewind verkoopt als eerste energie uit via Bolt

Lier regio | Provincie Antwerpen
20.09.2019 - 14.23u
Door: Mark Jaspers

Bolt is dringend op zoek naar meer groene energieopwekkers in de provincie Antwerpen

Zandhoven, 20 september 2019 – Sinds 26 augustus kunnen gezinnen in België energie afnemen van lokale, groene energie-opwekkers via het platform Bolt. Zonnewind, een energiecoöperatie uit Zandhoven in de provincie Antwerpen, sprong als een van de eerste enthousiast op de kar van Bolt. Zonnewind verkoopt minder dan een maand later als eerste al hun beschikbare energie uit via het platform.

Zo werkt het

Dankzij energieplatform Bolt kunnen mensen rechtstreeks groene energie afnemen van kleine coöperaties. Bolt wil op die manier meer draagvlak creëren voor groene ambities, wat België volgens Pieterjan Verhaeghen (medeoprichter en CEO van Bolt) absoluut nodig heeft. Bolt geeft de opwekkers een gezicht en een podium in de regio waar ze nieuwe groene projecten willen ontwikkelen. Op deze manier wil Bolt de energietransitie verder ondersteunen.

"Wanneer de Belg massaal kiest voor lokale, groene producenten, dan moet de sector wel volgen en ook de Belgische duurzame kaart trekken. Met Bolt creëren we bovendien draagkracht voor kleine, lokale initiatieven. We hopen dat onze opwekkers ook als inspiratie kunnen dienen voor anderen om mee hun schouders te zetten onder de vergroening van België", zegt Pieterjan Verhaeghen.

Van bij de start op 26 augustus zijn 10 energie-opwekkers aangesloten, waaronder Zonnewind uit Zandhoven (Antwerpen). Consumenten uit heel Vlaanderen konden vanaf dat moment kiezen voor de leverancier van hun keuze. Zonnewind slaagde er als eerste in om helemaal uit te verkopen.

Dit is Zonnewind

Zonnewind liet 364 zonnepanelen op het dak van sporthal Het Veld in Zandhoven installeren en produceert een hoeveelheid energie voor 30 gezinnen. 70% van die energie gaat naar de sporthal zelf. De overige 30% wordt via Bolt verkocht.

"We zijn blij dat we op deze manier ons steentje kunnen bijdragen aan een groenere toekomst. Onze droom is dat we op termijn met de zonnepanelen van Zonnewind groot Zandhoven kunnen voorzien van energie", reageert Danny Gladines.

Door de samenwerking met Bolt krijgt Zonnewind als coöperatieve energieproducent meer zichtbaarheid.

"We hebben ons aangesloten bij Bolt, omdat ze jong en ambitieus zijn. Daarnaast vinden we het goed en belangrijk dat je als coöperatie deels zeggenschap hebt over waar je energie vandaan komt of naartoe gaat", stelt Danny Gladines.

Door de snelle uitverkoop van Zonnewind en om de grote vraag in de regio op te vangen, is Bolt op zoek naar nieuwe opwekkers in de provincie Antwerpen.

Wie zijn groene energie via het platform wil verkopen, kan dat door zich aan te melden via boltenergie.be. Bolt neemt samen met jouw energie ook jouw garanties van oorsprong over. Zo zijn de afnemers zeker dat hun verbruik gedekt wordt door jouw productie.

Groene energie afnemen in de provincie Antwerpen

Antwerpenaren die groene energie willen afnemen, kunnen zich vandaag al registreren voor een bron wat verder van huis. Wanneer er opnieuw Antwerpse opwekkers beschikbaar zijn, kunnen ze heel eenvoudig overstappen naar de nieuwe Antwerpse opwekker.

Via Bolt overstappen naar een lokale opwekker duurt slechts 3 minuten.

imageMeer nieuws

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1

Underdog Antwerp houdt Club Brugge van dubbel in cupfinale : 0-1
Nationaal | Provincie Antwerpen 01.08.2020 - 22.36u

Beker : 'Kom vooral niet samen'

Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.32u

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week

Verdubbeling van aantal besmettingen in ons land in vergelijking met vorige week
Kempen regio | Neteland | Provincie Antwerpen | Vlaanderen 01.08.2020 - 11.07u

'Op 2 na warmste dag ooit gemeten in Ukkel met 36,5 graden'

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 31.07.2020 - 17.11u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto