U bent hier

Zandpand gaat al sluiten : luchtkasteel

Herentals
06.12.2019 - 01.26u
Door: Herman Gezelle

Het stond in de Herentalse ondernemer-sterren geschreven.  Het Zandpand, dat de N-VA schepen voor lokale economie met veel poeha in mei aankondigde, zou geen lang leven beschoren zijn. Een luchtkasteel, een waanvoorstelling zo blijkt.

'Als het met de N-VA schepen de zoveelste keer totaal misloopt, dan kondigt ze snel 'nog evalueren' aan', klinkt het bij middenstanders en de oppositie. 'Wedden dat Upstores in het Francesco-paviljoen ook op de klippen loopt...'

Het stadsbestuur huurt het Zandpand. De starters betaalden geen huur, maar slechts een maandelijkse gebruikersvergoeding. Maar iedere starter haakte op korte termijn af... 

De huur, die nog tot september 2020 loopt, wordt opgezegd.  Dan zou die in maart aflopen, maar het pand komt in januari sowieso al compleet leeg te staan.

Den Brand en Kaliber in Zandpand

'We krijgen nog tot 28 december de kans om in deze pop-upwinkel onze unieke handgemaakte en duurzame cadeaus aan de man te brengen. Dat gaat van juweeltjes over kerstornamenten tot gewoon originele geschenkjes. Iedereen is  welkom', klinkt het bij Den Brand en Kaliber (tot 24/12 in Zandpand).  Foto Nnieuws / Mark Jaspers.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto