Het starterspand voor ondernemers in Zandstraat 25, omgedoopt tot het 'Zandpand', is vrijdag geopend. In de conceptwinkel kunnen startende ondernemers tijdelijk hun product uittesten en bij succes de overstap maken naar een eigen vaste winkel in Herentals.

De eerste 4 starters tekenden een overeenkomst voor 3 maanden, met de mogelijkheid om dat twee keer te verlengen. De starters Catty Vergult (pimpen van tweedehands meubels), Marie Pierre Goyvaerts (gepersonaliseerd breiwerk), Yasmin Klockaerts (kleding) en Michel Ratiau (professionele drones).

In het pand krijgen  ze eider een ruimte om hun idee aan de man of vrouw te brengen. Vanaf zaterdag is het Zandpand open van dinsdag tot zaterdag, telkens van 10 tot 18u .

Het stadsbestuur huurt het handelspand, waardoor de starters geen huur hoeven te betalen, enkel een maandelijkse gebruiksvergoeding. 'Als blijkt dat hun concept aanslaat, kunnen ze een eigen handelszaak opstarten, uiteraard bij voorkeur in de Herentalse winkelstraten', zegt burgemeester Mien Van Olmen.  'Ook daar gaat on lokaal bestuur, in samenwerking met Unizo, de nodige ondersteuning bieden.

Als starters doorstromen naar een vast winkelconcept, komt er plaats vrij in het Zandpand. Dus ook voor het najaar zoeken we nog ondernemers die hun concept willen uittesten.'   Starters kunnen zich nog aanmelden via www.herentals.be/zandpand. (pp)

Foto's Mark Jaspers/ Nnieuws.