U bent hier

Zandpand wordt 'centrum voor nieuwe ondernemers'

Herentals
06.05.2019 - 11.20u
Door: Herman Gezelle

Momenteel wordt in de Zandstraat 25 (waar vroeger "Di" huisde) volop gewerkt om het starterspand in een nieuw kleedje te zetten tegen de opening in juni. In deze vernieuwende conceptwinkel kunnen startende ondernemers hun producten en nieuwe concepten uitproberen, als opstap naar een vaste winkel.

Zo probeert het stadsbestuur de beleving en het ondernemerschap te stimuleren en komt er hopelijk extra leven in het kernwinkelgebied van Herentals.

Vandaag ondertekenden de eerste 5 starters een overeenkomst voor 3 maanden, eventueel 2 keer verlengbaar. De eerste starters zijn Catty Vergult (pimpen van meubels), Marie Pierre Govaerts (breiwerk), Stephane Ongenae (behangpapier), Yasmin Klockaerts (kleding) en Michel Rastiau (drones).

Voor de volgende maanden (najaar) zijn ondernemers die hun concept willen uittesten welkom.

Starters kunnen zich aanmelden bij info@herentals.be. Het stadsbestuur huurt het handelspand. Bijgevolg betalen de starters geen huur, maar slechts een maandelijkse gebruikersvergoeding. Als blijkt dat hun concept aanslaat, kunnen ze daarna een eigen handelszaak opstarten. Uiteraard bij voorkeur in de Herentalse winkelstraten; en daar zal het stadsbestuur de nodige ondersteuning voor bieden.

De naam van het starterspand : Zandpand.

'Het lokaal bestuur deed beroep op het vele creatieve talent dat aanwezig is in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven', zegt burgemeester Mien Van Olmen. 'Uit de meer dan 60 inzendingen koos het bestuur, op advies van communicatiespecialisten, de meest toepasselijke: Zandpand. 

'Het is een naam die de starters gemakkelijk gaan gebruiken om af te spreken en de naam refereert ook naar de straat waarin de starters actief zijn.'

René Raets, inwoner van Noorderwijk, tekende voor de winnende naam.

Dat Herentals veel creatief talent in huis heeft, is onmiskenbaar, naast Zandpand, zijn zeker de volgende inzendingen ook een vermelding waard: Atelier 25, Start met een Hart, Start-up-store, Springplank, Brand New, Innova, Sable, StarThals, De Zandloper, Spinta of De Aftrap.

Zandpand, het nieuwe starterspand in de Zandstraat 25 maakt deel uit van het project Straat in het Vizier en is mede mogelijk gemaakt dankzij de steun van Provincie Antwerpen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling. (pp)

Foto's Mark Jaspers / Nnieuws.

imageMeer nieuws

Freelance copywriter Bert Moons : 'DeSchrijfwerkerij straf verhaal, ik zou volgens artsen niet meer kunnen schrijven,

Kempen regio | Neteland | Nijlen regio | Vlaanderen 06.12.2021 - 18.58u reading time7min

Bevelaar en freelance copywriter Bert Moons (49) heeft een nieuw schrijfbureau opgericht.

Met DeSchrijfwerkerij.be wil hij een bureau op de markt brengen met de flexibiliteit van een freelance copywriter. De oprichting van een nieuw schrijfbureau is op zich geen groot nieuws, maar wel wanneer je weet dat gespecialiseerde artsen Bert enkele jaren geleden vertelden dat hij nooit nog zou kunnen schrijven.

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto