Op speeldag 8 stond een echte topper op het programma. Nummer 5 (Zandvliet) nam het thuis op tegen nummer 1 (Lentezon). Beide ploegen waren tot dan ongeslagen.

De eerste helft was er eentje voor de voetballiefhebber. Het was Lentezon dat het sterkst uit de startblokken schoot. Na een mooie combinatie kon Schilders terugleggen op Belmans, die zijn schot miste. Even later mocht Cools afgaan op de thuisdoelman, maar hij besloot voorlangs. Nog geen minuut later brak de Lentezon-aanvaller Dierckx door defensie van Zandvliet. Zijn poging werd van de lijn gekeerd door De Bruyn (Zandvliet).

Na een half uur kwam Zandvliet beter in de wedstrijd en dwong twee open kansen af. Zowel Van Mirlo als Chemlal vonden de bezoekende doelman op hun weg.

In het eerste kwartier na de rust nam Lentezon opnieuw de bovenhand. Op het uur werd dit beloond met een doelpunt van Cools, (0-1). Nadien was het al Zandvliet dat de klok sloeg. De Lentezon defensie en doelman Snoeys werden serieus getest, maar stonden geen doelpunt toe.

Vlak voor tijd mocht Hansen (Zandvliet) aanleggen vanop de strafschopstip. Zijn knal spatte uiteen op de dwarsligger. Nadien liet Lentezon nog na om op de tegenaanval de voorsprong uit te diepen.

Zo eindigde een genietbare partij op 0-1 voor Lentezon. Maarten De Voeght/ foto's Luc De Voeght/ Nnieuws.