De Nederlandse zanger, songwriter en schrijver Thé Lau is op 62-jarige leeftijd overleden. De voormalige frontman van The Scene was al een tijd ziek. Zijn hit "Iedereen is van de wereld" was onlangs nog het campagnelied voor "Kom op tegen Kanker".

Thé Lau is vooral bekend als de frontman van de Nederlandse popgroep The Scene. Hits als "Blauw", "Rigoreus" en "Iedereen is van de wereld" staan in het collectieve geheugen gegrift. Dat laatste nummer is recent nog gebruikt bij de campagne van "Kom op tegen Kanker". Lau was voor de slotshow van de campagne al te ziek om nog op te treden.

2 jaar geleden is bij de zanger keelkanker ontdekt. Hoewel de behandeling in eerste instantie goed verloopt, bleek in april 2014 dat hij uitzaaiingen heeft in zijn linkerlong die niet meer kunnen worden behandeld. Thé Lau is 62 jaar oud geworden. Hij heeft gekozen voor euthanasie.

Het management van Thé Lau heeft het overlijden van de zanger bekendgemaakt. Komende zondag mag het publiek tussen 13.00 en 15.30 uur in poptempel Paradiso in Amsterdam afscheid nemen van de muzikant, kondigde zijn management aan.