Een aannemer legt deze week zebrapaden aan op het kruispunt van de Grote Markt met de Bovenrij, het Lantaarnpad en de Kerkstraat. De zebrapaden worden in een witte mozaïeksteen gelegd. Deze ingreep moet de veiligheid en het comfort van de voetgangers op deze belangrijke schoolroute verhogen.

De aanleg van de zebrapaden verloopt in twee fasen. Zo kan het autoverkeer telkens via een korte omleiding ter plaatse geraken.

Fase 1

De eerste zebrapaden worden tijdens de herfstvakantie gelegd in het Lantaarnpad en in de Kerkstraat.  De doorgangen met de Kerkstraat en het Lantaarnpad zijn dan volledig onderbroken.

Na de aanleg moeten de zebrapaden twee weken uitharden. Voetgangers en fietsers kunnen het kruispunt dan al terug gebruiken, autobestuurders niet.
De doorgang tussen de Bovenrij en de Grote Markt blijft wel open.

Fase 2

Nadat de eerste zebrapaden zijn uitgehard, begint de aanleg van het zebrapad op de Grote Markt.  Er is geen hinder voor voetgangers en fietsers.
Autobestuurders kunnen niet van de Grote Markt naar Bovenrij, Kerkstraat en Lantaarnpad en omgekeerd.   De Kerkstraat, de Bovenrij en het Lantaarnpad zijn wel open.

Het is de 3e keer op enkele jaren tijd dat de kasseien op deze locatie opgebroken worden.  Foto's Johan Temmerman / NNieuws.