Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeepziederij WimPau : broers Wim en Paul doen mee met Open Bedrijvendag

Wimpau

In 1966 startten de ouders van Wim en Paul Beyens uit Geel met de huis-aan-huisverkoop van schoonmaakproducten. Vandaag, 56 jaar later, telt het bedrijf zo’n 15 medewerkers en produceert het onder meer schoonmaakmiddelen en onderhoudsproducten voor zwembaden en jacuzzi's. In 2017 bouwde WimPau een nieuw bedrijfspand met een productieruimte, een magazijn en kantoren in Laakdal.

Tijdens Open Bedrijvendag op zondag 2 oktober gooien ze de deuren open en iedereen die dat wil, kan een kijkje achter de schermen komen nemen.

Lokaal en duurzaam

Dat lokaal ondernemen succesvol kan zijn, bewijzen de broers Wim en Paul elke dag. Al bestrijkt hun afzetmarkt een groot deel van België en Nederland, de connectie met de omgeving blijft belangrijk. "Al onze medewerkers wonen in de buurt en de meesten komen met de fiets werken", legt Paul uit. "Daarnaast dragen we ook de lokale verenigingen een warm hart toe. Zo schonken we bijvoorbeeld tijdens de coronaperiode gratis ontsmettingsmiddel aan de jeugdverenigingen in de buurt zodat ze zorgeloos op kamp konden gaan."

Ook duurzaam ondernemen is een belangrijk aspect, vindt Wim Beyens: "Onze elektriciteit wordt opgewekt met behulp van zonnepanelen en de overproductie wordt gedeeld met bedrijven en huisgezinnen in de buurt. Ook al het afvalwater wordt apart gezuiverd zodat onze productie geen belasting vormt voor het milieu."

Nieuw en fris imago

De broers zien de toekomst alvast positief tegemoet. "We gaan voor een gestaag groeiscenario", legt Wim uit. "Vooral in het domein Private Label, waar we producten produceren voor klanten die deze onder hun eigen naam op de markt brengen, zit nog heel wat potentieel." De toekomstvisie werd sinds kort ook vertaald in een nieuw logo en frisse huisstijl, zowel voor het bedrijf als voor de afdelingen Pool Line, Spa Line en Cleaning.

Ontdek, geniet en win

Tijdens Open Bedrijvendag komen belangstellenden alles te weten over Zeepziederij WimPau. Op zondag 2 oktober kan je van 10u tot 17u terecht aan de Kanaalweg 14 in Laakdal, nabij Domein De Vesten.

Je kan er rondwandelen in het bedrijfsgebouw van 5000 m² en ontdekken hoe jaarlijks 1 miljoen liter aan pool-, cleaning-, en spaproducten worden geproduceerd. De rondleiding is volledig toegankelijk met rolstoel en voor de allerkleinsten is er een springkasteel.

Na afloop geniet je van een hapje of drankje te voordele van de G-werking van de Geelse Tafeltennisclub. Bovendien maak je kans om een pakket van schoonmaakmiddelen te winnen ter waarde van 800 euro.

Kanaalweg 14, Laakdal, België

Wimpau

Deel dit artikel