U bent hier

Zeg niet langer "Olmense Zoo" maar wel "Pakawi Park"

Kempen regio
22.06.2019 - 15.04u
Door: Herman Gezelle

In Olmen heropent de Olmense Zoo vandaag onder een nieuwe naam: Pakawi Park. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts liet de dierentuin bijna twee jaar geleden een tijd sluiten omdat de directie allerlei tekortkomingen rond dierenwelzijn niet aanpakte.

Enkele maanden geleden kwam er een nieuwe directie en werden de problemen opgelost.

Zaakvoerder Tommy Pasteels hoopt op een nieuwe start.

Zij willen het park grondig vernieuwen. Zo hebben de bosbizons hun rechtmatige plaats in het bos gekregen, zodat er centraal in het park meer ruimte is voor de grote katachtigen.

De tijgers Paka en Awi - die vernoemd werden naar het park - krijgen er een nieuw verblijf en de oude tijgerperken worden omgebouwd tot een groot chimpanseeverblijf.

Om het keerpunt in de geschiedenis van het park te symboliseren, werd het omgedoopt van Olmense Zoo tot Pakawi Park. De naam Pakawi verwijst naar het Swahili voor katachtige. Het dierenpark staat immers al jaren bekend om zijn verzameling grote katten zoals tijgers, leeuwen en luipaarden.

"Het nieuwe park gaat roofdieren en katachtigen in de kijker blijven zetten, maar op een andere manier. Veel voortplanting met eerder algemene soorten is niet meer het doel, wel educatie en de voorplanting van soorten waar nood aan is, zoals bijvoorbeeld de zeldzame fretkat", klinkt het.

Bezoekers kunnen zaterdag nog tot 01.00 uur 's nachts terecht in het park. Er staan onder meer muziekoptredens en kinderanimatie op het programma, maar ook roofvogeldemonstraties en "voederpraatjes" bij de dieren. (belga)

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto