'Voor de eerste keer van het bestaan van Thals vzw stappen we af van de naam braderij... we maken er een Shopping Festival van met weer veel activiteiten van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 juni', zegt Jan Michielsen schepen lokale economie en middenstand (CD&V).

'Meer dan 100 leden en stad Herentals werken mee om een nieuwe sfeer te creëren, er worden kleurrijke lampions opgehangen, vlaggen aan de verlichtingspalen, op verschillende plaatsen zien en horen we Dj's aan 't werk, er wordt live muziek gemaakt, er wordt gedanst...

Nieuw ook: auto's kunnen nog altijd parkeren achter 't Hof want het Hofkwartier wordt niet afgesloten voor verkeer.

De Bovenrij heeft als thema "Tropical Beach" met de zandbak en een springkasteel, live optredens waaronder Flautino, Room Service, Locorotondo, Ritmo Sabroso, Dj Jens en andere, beach bar, cocktailbar, Paella avonden...

De Zandstraat heeft als thema "Ibiza" met elke dag dj's en live optredens van o.a. Attitude, Bart Buls, Duo La Rosa, Hopeless Jack & the Handsome Devil, met een cocktailbar en een foodtruck, springkasteel, kindergrime en verschillende verrassende standjes.

Op de Grote Markt zijn de nieuwste auto's te bewonderen, de garagisten plaatsen gezellige infotentjes waar iedereen welkom is.

Aan de Lakenhal vinden de kleutertjes jonger dan 5 ook een piste met autootjes én voor de groteren een reuze slide... spectaculair.

Het programma van HoMaHe zorgt elke avond voor grote beleving op de Markt:

The Wallace Pipe Band op woensdag, WK op groot scherm voor donderdag, Johnny Cash Tribute Band op vrijdag en de slotavond zaterdag met Boogy Wonderland Disco.

Er is heel wat beweging door de straten:

De HipHop Teens en Spetter van Hidrodoe komen terug en Blaaskapel De Löfer maakt extra sfeer...  Vzw's die geïnteresseerd zijn mogen sinds vorig jaar zelfs gratis een standje plaatsen: het Rode Kruis, Familiehulp en de Wollies maken daar dankbaar gebruik van.

Child Focus moest jammer genoeg afhaken omdat hun vrijwilligers onverwacht niet aanwezig kunnen zijn.

En weer zijn er prijzen te winnen... Helemaal Herentals schenkt 10 cadeaucheques aan de winnaars van de Shopping-Festival-wedstrijd voor een totale waarde van 1.500 euro.

Dit zijn de vragen:  1. Hoeveel verschillende kleuren lampions hangen in de winkelstraten - 2. Hoeveel deelnames aan onze Shopping Festival wedstrijd ontvangt Helemaal Herentals online.  Per aankoop bij onze winkels, horecaleden én bij de standjes, krijgt de klant een wedstrijdformulier', besluit Jan Michielsen.