Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zeker Sporten presenteert “De 8 van Sporta” : 'Een nieuwe en uniek loopconcept in Vlaanderen'

Sporta

Zeker Sporten, één van de diensten van multisportfederatie Sporta, organiseert op zondag 2 oktober haar 1ste editie van De 8 van Sporta. Een reeks laagdrempelige loopevents verspreid over Vlaanderen die iedereen moet aanzetten om te bewegen en dit ook te blijven doen.

“De laatste jaren merken we dat meer en meer Vlamingen sporten maar dat ze dit doen op eigen initiatief. Daarmee bedoelen we dat ze sporten hoe, waar en wanneer ze willen, zonder dat ze aangesloten zijn bij een club en op vaste momenten hun training afwerken.

"De Vlaming is intussen echt aan het lopen geslagen”, aldus Jo Schreurs, directeur Sporta. Na de Mon Ventoux campagne, dat zich focust op fietsen en wandelen, mikken Sporta en Zeker Sporten nu ook op lopers.

“Voor onze 1e editie blijven we in Westerlo op onze eigen Sporta Spot Kempen. Onze 1ste editie zal dan ook zeer toepasselijk de naam ‘De 8 van Westerlo’ krijgen. In 2023 volgen nog andere edities op locaties in heel Vlaanderen. We kunnen daar voorlopig nog niet te veel over vertellen maar het beloven allemaal zeer leuke locaties te worden ” klinkt Bart Vanderhoeven (Manager Events) enthousiast.

Het infinity parcours is de blikvanger van het event. Een parcours in de vorm van een “8” met een lus van 3km en 5km en in het midden een fun- en fanvillage. De deelnemer beslist zelf welke lussen hij of zij loopt en hoe vaak, zo worden bijna alle loopafstanden mogelijk. Alles kan en alles mag, zelfs tussendoor even uitblazen in de fun- en fanvillage.

Bart Vanderhoeven vertelt verder: “Dit is echt een uniek concept. De onervaren loper loopt samen met de geoefende loper. Allemaal samen motiveren we elkaar om te bewegen. Ook het parcours zal hierbij helpen want er valt heel wat te beleven. Zo loopt het parcours doorheen de abdij van Tongerlo en zorgen we voor vertier. Ik wil nog niet alles verklappen maar misschien word je wel aangemoedigd door de plaatselijke fanfare of enthousiaste cheerleaders. Twee doorloop photobooths zullen ook mooie foto’s opleveren van onze deelnemers.”

De 8 van Sporta wil veel meer zijn dan een ééndaags loopevent en zorgt voor een voor- en natraject. Iedere deelnemer ontvangt bij inschrijving een trainingsschema en tip & tricks. Maar men krijgt ook de kans om deel te nemen aan exclusieve webinars en workshops over lopen of gezondheid in het algemeen.

Na je deelname neemt Zeker Sporten je automatisch mee in een natraject zodat je blijft bewegen en tijdens de volgende De 8 van Sporta je loopdoel kan verhogen. Wie wil kan ook zijn supporters meebrengen.

De 8 van Sporta voorziet heel de namiddag een fun- en fanvillage met foodtrucks, pop-up bar, springkastelen, kindergrime en nog veel meer. “De 8 van Westerlo vindt plaats tijdens het feestweekend van de gemeente Westerlo.

Het wordt ongetwijfeld een gezellige drukte hier op onze Sporta Spot.” besluit Bart Vanderhoeven.

PRAKTISCH

Datum: Zondag 2 oktober - Waar: Sporta Spot Kempen – Geneinde 2 – Westerlo 13u – 18u

Snuif de sfeer op bij Sporta Spot Kempen. De fan- en funvillage is open en over het domein verspreid kan je tal van sportieve demo's, initiaties en act-de-présences van bekende sporters bijwonen. 13u - 16u Meld je aan en haal je loopnummer en goodiebag af. Ook de kleedkamers, douches en bagagebewaring zijn al geopend (tot 18u).

14u Het startschot van de gezamenlijke groepsstart. Het is echter geen verplichting om dan te starten. Je kan starten met lopen tot 16u30.  Je neemt ook pauze wanneer je maar wil. Het parcours is open tot 17u."

Geneinde 2, Westerlo, België

Sporta

Deel dit artikel