U bent hier

Zelf bloemen leggen aan monument Karel Van Noppen, geen echte herdenking

Lille
20.02.2015 - 07.22u
Door: Peter Caers

Vrijdag is het 20 jaar geleden dat veearts-keurder Karel Van Noppen in Wechelderzande vermoord werd door de hormonenmaffia.

Er is geen officiële herdenking, maar de familie en vrienden kunnen wel individueel een bloemetje leggen aan het herdenkingsmonument aan het Zand in Wechelderzande.

Karel Van Noppen werd op 20 februari 1995 nabij zijn woning in Wechelderzande doodgeschoten in opdracht van de hormonenmaffia. In 2002 werden vier personen veroordeeld voor de moord: opdrachtgever Alex Vercauteren, moordenaar Albert Barrez, wapenleverancier Carl De Schutter en tussenpersoon Germain Daenen. 

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) benadrukt in "Het Journaal" dat de hormonencel niet wordt geschrapt. "Maar om slagkrachtiger te zijn, zal alles van georganiseerde criminaliteit worden samengebracht." Eerder vandaag had Ivo Mechels van Test-Aankoop om meer duidelijkheid gevraagd in verband met het voortbestaan van de cel.

Hormonencel

20 jaar na de moord op veekeurder Karel Van Noppen, bekend van zijn strijd tegen de hormonenmaffia, uit Ivo Mechels van Test-Aankoop zijn bezorgdheid over het voortbestaan van de hormonencel. De cel van gespecialiseerde speurders bij de federale politie wordt namelijk afgeslankt. Vorig jaar waren ze nog met 13, nu zijn ze nog met 7. "We zijn dan ook ongerust over geruchten die we opvangen over het verdwijnen van de hormonencel."

Volgens de bevoegde minister Jan Jambon gaat het hooguit om een reorganisatie. "De hormonencel wordt niet opgeheven. Er is wel een reorganisatie, waardoor alle elementen van georganiseerde criminaliteit samen zullen komen. Zo kunnen we slagkrachtiger optreden."

Foto's archief 2014 NNieuws Mil Cambré.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto