Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zelfstandig thuiswonen met behulp van een traplift

Traplift rr

Naarmate we ouder worden, kan verminderde mobiliteit voor veel mensen een uitdaging worden, waardoor traplopen een obstakel wordt. Een traplift biedt hier uitkomst en zorgt ervoor dat ouderen zich zelfstandig en veilig door hun eigen huis kunnen bewegen. Hierdoor hoeven zij niet te verhuizen naar een gelijkvloerse woning of zorginstelling.

Hoe draagt een traplift bij aan de kwaliteit van leven?

'Een traplift biedt vele voordelen voor ouderen. Zo zorgt een traplift ervoor dat senioren gemakkelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, omdat alle verdiepingen van hun huis bereikbaar blijven. Hun dagelijkse activiteiten, zoals het uitoefenen van hun hobby in de hobbykamer en het doen van de was op zolder, kunnen zij makkelijker uit blijven voeren. Moderne trapliften zijn zo ontworpen dat ze comfort en gebruiksgemak bieden, waardoor ze zowel veilig als aangenaam in gebruik zijn.

Financiële tegemoetkoming

Het financiële aspect van de aanschaf van een traplift kan voor sommige ouderen een belangrijk aandachtspunt zijn. Ouderen vragen zich vaak af wat de gemiddelde kosten van een traplift zijn en of er mogelijkheden zijn voor financiële ondersteuning. In veel gemeenten bestaan er regelingen die ouderen financieel ondersteunen bij de aanschaf van een traplift.

Deze regelingen bieden een tegemoetkoming voor een traplift. Denk bijvoorbeeld aan het aanvragen van een vergoeding via het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH). Deze vergoeding kunnen zij aanvragen als hun handicap erkend is. Als zij ouder zijn dan 65 jaar, stort de Vlaamse overheid de helft van de kostprijs terug, met een minimum van €600 en een maximum van €1250. Dit geldt ook voor de aanschaf van een tweedehands traplift.

Huren en tweedehands

Door alternatieve opties zoals het huren van een traplift of het aanschaffen van een tweedehands traplift, kunnen meer ouderen profiteren van de voordelen van een traplift.

Bij het huren van een traplift betalen zij een vast bedrag per maand, waarbij service en onderhoud zijn inbegrepen. Dit is een ideale oplossing wanneer de traplift slechts voor een beperkte periode nodig is, zoals na een operatie of tijdens revalidatie. Een andere optie is het aanschaffen van een tweedehands traplift. Deze traplift is volledig gecontroleerd en gereviseerd en biedt dezelfde kwaliteit en veiligheid als een nieuwe traplift of een huurtraplift.

Een traplift kan een belangrijk hulpmiddel zijn voor ouderen die hun zelfstandigheid en comfort in hun eigen huis willen behouden. Door de voordelen en verschillende financieringsopties kunnen ouderen langer zelfstandig in hun eigen huis blijven wonen.'

Traplift rr

Deel dit artikel