U bent hier

Zes weekends hinder op E313 tussen Ham en Massenhoven richting Antwerpen

Geel | Herentals | Kempen regio | Olen
21.09.2018 - 13.43u
Door: Lex Verellen

Vanaf het weekend van 22 en 23 oktober vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt.

De hinder blijft beperkt tot het innemen van 1 rijstrook ter hoogte van de werfzone. Enkel tijdens de werken ter hoogte van de brug in Laakdal wordt ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) afgesloten en volgt het verkeer een omleiding.

6 weekends hinder richting Antwerpen

De werken starten telkens op vrijdagavond om 20.00 uur en duren tot maandagochtend 5.00 uur. Voor het eerste weekend van iedere brug vinden er tijdens de nacht van donderdag op vrijdag (20.00 uur tot 5.00 uur) ook steeds voorbereidende werken plaats. Het verkeer moet dan over één rijstrook passeren.

Weekends van 22-23 en 29-30 september

Werken aan brug E313 over de Distelhof en de Hoevereveld in Herentals richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Weekends van 6-7 en 12-13 oktober

Werken aan brug E313 over de Steenweg op Meerhout in Laakdal richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u. Tijdens deze weekends is ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) richting Antwerpen afgesloten. Het verkeer neemt iets verderop de afrit Geel-West (nr. 23) en rijdt via de Bell-Telephonelaan/Janssen-Pharmaceuticalaan/Amocolaan terug richting Laakdal.

Weekends van 20-21 oktober en 10-11 november

Werken aan brug E313 over de Gemeentestraat in Westerlo richting Antwerpen. Het verkeer richting Antwerpen beschikt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook en er geldt een snelheidsbeperking van 70 km/u.

Waarom deze werkzaamheden?

Op bruggen en viaducten bevinden zich doorgaans uitzettingsvoegen die de beweging van een brugconstructie opvangen en tegelijkertijd de waterdichtheid verzekeren. Door de permanente verkeersbelasting zijn deze voegen gevoelig voor slijtage. De vernieuwing van de brugvoegen moet ook spoorvorming in het wegdek vermijden en het rijcomfort verbeteren. Op de E313 zal het Agentschap Wegen en Verkeer op drie plaatsen de brugvoegen vernieuwen tussen Ham en Massenhoven in de richting van Antwerpen.

Goed om weten

Omdat het nieuwe materiaal in de voegen tijd nodig heeft om volledig uit te harden, zal er tijdens bepaalde periodes geen werfactiviteit te zien zijn.

Weersgevoelig

Werken aan voegen zijn zeer weersgevoelig. Bij regen of lage temperaturen kunnen de werken niet plaatsvinden en kan de planning nog gewijzigd worden. De meest recente informatie is steeds terug te vinden op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.

 

imageMeer nieuws

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag

Voetbaluitslagen Kempen Neteland zaterdag
Kempen regio | Neteland 27.11.2021 - 22.51u

KVC Westerlo wint op Lommel in minuut 93 : 0-1

Nationaal | Westerlo 27.11.2021 - 22.29u

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid

Toon Aerts triomfeert in de thuishaven van Eli Iserbyt - vid
Kempen regio | Nationaal | Vlaanderen 27.11.2021 - 18.59u

Minister Crevits steunt onderzoek naar toenemende angst en stress bij jongeren

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 27.11.2021 - 08.26u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto