U bent hier

Zesdeklassers GBS De Knipoog Vorselaar de slimste ICT-kids van Vlaanderen

Vlaanderen | Vorselaar
17.03.2016 - 14.39u
Door: Herman Gezelle

Gemeentelijke basisschool De Knipoog uit Vorselaar heeft de 1e plaats behaald in de Vlaamse internetwedstrijd CST Whizzkids! Na twee spannende uren was voor hen de buit binnen. De ontlading was groot bij zowel de leerlingen, leerkrachten en talrijke supporters.

"Nadat we bericht kregen dat we in de finale van de Whizzkids wedstrijd zaten, steeg de spanning bij onze leerlingen en leerkrachten. Er ging geen dag voorbij of we dachten aan de finale en droomden van die eerste plaats", aldus meester Wim Van Soom.

"Als voorbereiding zochten onze leerlingen naar passende slogans en schilderden deze op grote spandoeken. Ook werden er gepersonaliseerde T-shirts gedrukt voor de 24 leerlingen, mezelf, juf Kim (ICT-coördinator) en meester Kurt (directeur). Onze klas moest en zou de dag van de finale indruk maken.

De laatste ICT-les voor de wedstrijd stond dan ook helemaal in het teken van Whizzkids, zodat onze leerlingen helemaal klaargestoomd waren om aan de finale te beginnen."

Om half acht vanmorgen zat de vrolijke bende in de bus richting zaal Aula Omnia Schaubroeck in Nazareth. Ook hadden ze een heleboel supporters meegebracht waaronder burgemeester Lieven Janssens. "Deze finale wilde ik voor geen geld van de wereld missen", sprak de burgemeester vooraf.

"Eens aangekomen was de spanning in de aula te snijden. We merkten al snel dat elke klas die eerste plaats in de wacht wou slepen. We waren er ons van bewust dat het niet gemakkelijk zou worden en dat we aan elkaar gewaagd zouden zijn", aldus meester Kurt.

De wedstrijd bestond uit 7 uiteenlopende opdrachten. Er waren rebussen, zoekopdrachten op het internet, een wiskundespel, logo's en filmpjes herkennen, ... .

"Meester Wim moest zelfs een windmolen in elkaar knutselen en hiermee zoveel mogelijk windenergie opwekken", zegt juf Kim. "Uiteraard was dit, onder luid gejuich van onze klas en de supporters, voor hem geen probleem. Na twee erg spannende uren zat de wedstrijd er op en was het wachten op de uitslag.

Zodra we te horen kregen dat we de eerste plaats behaald hadden, barstte er een feestje los in de zaal. Onder luid gejuich werden de prijzen in ontvangst genomen. Eén van onze slogans 'Wie gaat er winnen? Met K6 zoekt K6 is de prijs binnen!' is alvast waarheid geworden."

Het 6e leerjaar van De Knipoog is een prachtige trofee, twee netbooks, een Chromebook, een windturbine kit, een uitstap naar Bellewaerde en het Eurospace Centre, ... rijker.

Maar vooral het gevoel om de beste te zijn van de 283 ingeschreven klassen is onbeschrijfelijk. Hier gaan ze ongetwijfeld nog veel op terugblikken en nog lang van kunnen genieten.'

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Dossiers

Webdesign door Intracto