U bent hier

Zesdeklassers GBS De Knipoog Vorselaar de slimste ICT-kids van Vlaanderen

Vlaanderen | Vorselaar
17.03.2016 - 14.39u
Door: Herman Gezelle

Gemeentelijke basisschool De Knipoog uit Vorselaar heeft de 1e plaats behaald in de Vlaamse internetwedstrijd CST Whizzkids! Na twee spannende uren was voor hen de buit binnen. De ontlading was groot bij zowel de leerlingen, leerkrachten en talrijke supporters.

"Nadat we bericht kregen dat we in de finale van de Whizzkids wedstrijd zaten, steeg de spanning bij onze leerlingen en leerkrachten. Er ging geen dag voorbij of we dachten aan de finale en droomden van die eerste plaats", aldus meester Wim Van Soom.

"Als voorbereiding zochten onze leerlingen naar passende slogans en schilderden deze op grote spandoeken. Ook werden er gepersonaliseerde T-shirts gedrukt voor de 24 leerlingen, mezelf, juf Kim (ICT-coördinator) en meester Kurt (directeur). Onze klas moest en zou de dag van de finale indruk maken.

De laatste ICT-les voor de wedstrijd stond dan ook helemaal in het teken van Whizzkids, zodat onze leerlingen helemaal klaargestoomd waren om aan de finale te beginnen."

Om half acht vanmorgen zat de vrolijke bende in de bus richting zaal Aula Omnia Schaubroeck in Nazareth. Ook hadden ze een heleboel supporters meegebracht waaronder burgemeester Lieven Janssens. "Deze finale wilde ik voor geen geld van de wereld missen", sprak de burgemeester vooraf.

"Eens aangekomen was de spanning in de aula te snijden. We merkten al snel dat elke klas die eerste plaats in de wacht wou slepen. We waren er ons van bewust dat het niet gemakkelijk zou worden en dat we aan elkaar gewaagd zouden zijn", aldus meester Kurt.

De wedstrijd bestond uit 7 uiteenlopende opdrachten. Er waren rebussen, zoekopdrachten op het internet, een wiskundespel, logo's en filmpjes herkennen, ... .

"Meester Wim moest zelfs een windmolen in elkaar knutselen en hiermee zoveel mogelijk windenergie opwekken", zegt juf Kim. "Uiteraard was dit, onder luid gejuich van onze klas en de supporters, voor hem geen probleem. Na twee erg spannende uren zat de wedstrijd er op en was het wachten op de uitslag.

Zodra we te horen kregen dat we de eerste plaats behaald hadden, barstte er een feestje los in de zaal. Onder luid gejuich werden de prijzen in ontvangst genomen. Eén van onze slogans 'Wie gaat er winnen? Met K6 zoekt K6 is de prijs binnen!' is alvast waarheid geworden."

Het 6e leerjaar van De Knipoog is een prachtige trofee, twee netbooks, een Chromebook, een windturbine kit, een uitstap naar Bellewaerde en het Eurospace Centre, ... rijker.

Maar vooral het gevoel om de beste te zijn van de 283 ingeschreven klassen is onbeschrijfelijk. Hier gaan ze ongetwijfeld nog veel op terugblikken en nog lang van kunnen genieten.'

imageMeer nieuws

Nationale en provinciale voetbaluitslagen

Nationale en provinciale voetbaluitslagen
Kempen regio 20.10.2018 - 22.47u

Bart Verhaeghe te gast op Ontbijtclub Kempen

Bart Verhaeghe te gast op Ontbijtclub Kempen
Kasterlee | Kempen regio 20.10.2018 - 19.30u

Van der Poel speelt met de tegenstand in Boom

 Van der Poel speelt met de tegenstand in Boom
Internationaal | Vlaanderen 20.10.2018 - 17.09u

Leerrijke verwendag in bib Neteland

 Leerrijke verwendag in bib Neteland
Herentals | Neteland 20.10.2018 - 12.45u

VC Herentals - K.VV Duffel : 'Belangrijk punten pakken, niks anders'

VC Herentals - K.VV Duffel : 'Belangrijk punten pakken, niks anders'
Herentals | Provincie Antwerpen 20.10.2018 - 12.43u

SKS Herentals - Rauw : leider tegen nr. 4

SKS Herentals - Rauw : leider tegen nr. 4
Herentals 20.10.2018 - 12.19u

'Herenthit' : nu al collectors item

'Herenthit' : nu al collectors item
Herenthout 20.10.2018 - 12.08u

Digitale week : workshops kOsh in 't Peeseeke

Digitale week : workshops kOsh in 't Peeseeke
Herentals 20.10.2018 - 11.31u

Nieuws uit uw regio

image
image
image
image

Onze partners

Webdesign door Intracto