Op 6 januari 2016 werd Chris Van Doorslaer, CEO Cartamundi verkozen tot Manager van het Jaar 2015. Een heuglijke gebeurtenis voor de Turnhoutse speelkaartenfabrikant, die ook voor de leerlingen en leerkrachten van basisschool (W)Onderwijs uit Herentals niet ongemerkt voorbijging.

Tijdens een muzische activiteit met speelkaarten naar aanleiding van de verkiezing van Manager van het Jaar, maakten de leerlingen van het zesde leerjaar (W)Onderwijs, kleurrijke illustraties van hun eigen speelkaarten. Meester Johan Maes nam het initiatief om deze tekeningen te bezorgen aan de Cartamundi CEO.

Chris Van Doorslaer was blij verrast met de fijne attentie vanuit onverwachte hoek en reageerde prompt op de mail van meester Maes: "Het bericht van de (W)Onderwijs leerlingen heeft mij enorm plezier gedaan. Het feit dat de leerlingen in de klas aandacht besteden aan ondernemen en creativiteit is gewoon prachtig."

De leerlingen geloofden op het eerste zicht niet dat de Cartamundi CEO zo enthousiast was over hun project. Pas toen vorige week vrijdag twee medewerkers van Cartamundi een bezoek brachten aan de zesdeklassers waren ze wel overtuigd. Als dank voor het leuke initiatief, kregen alle leerlingen een Cartamundi verrassingspakket met leuke kaartspellen.

Tevens worden de zesdejaars uitgenodigd om samen met hun leerkrachten op vrijdag 4 maart een bezoek te brengen aan Cartamundi.

Adjunct-directeur Raf Stevens van (W)Onderwijs Herentals is alvast enthousiast "Onze zesdeklassers zijn momenteel op weg naar het secundair onderwijs en maken binnenkort belangrijke keuzes met het oog op de verdere uitbouw van hun talenten. Via het bezoek aan Cartamundi leren ze dat binnen een bedrijf werknemers nodig zijn met elk hun eigen achtergrond."

Na het eerdere bezoek dit jaar van Minister-President Bourgeois en het Belgische Vorstenpaar, zijn de leerlingen de volgende die aan bod komen om een kijkje te nemen in de wondere wereld van Cartamundi. Op het programma staan een presentatie door Chris Van Doorslaer gevolgd door een bezoek aan het bedrijf.

Over Cartamundi
Cartamundi, met hoofdkwartier in Turnhout, werd opgericht in 1970 en bundelt ruim 250 jaar ervaring in de productie en verkoop van speelkaarten, kaarten voor spellen en volledige bordspellen.

Met productie-eenheden in België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Polen, de Verenigde Staten, Brazilië, India en Japan en wereldwijd 13 verkoopskantoren realiseerde de groep in 2015 een omzet van 266 miljoen euro met 2.108 medewerkers.

In 2008 werd het bedrijf bekroond tot Onderneming van het Jaar. In 2016 kreeg CEO Chris Van Doorslaer de titel van Manager van het Jaar 2015.

Cartamundi heeft een eigen reeks kaartspellen (zoals Disney®, James Bond® en Shuffle®) en is ook bekend voor zijn promotionele kaartcollecties (bijv. Pixar Delhaize en Dierenpark Delhaize), casinokaarten, verzamelkaarten (bijv. Magic: the Gathering!® Yu-Gi- Oh!®) en kaarten voor spellen, zoals Uno®, Monopoly®. Cartamundi draagt innovatie hoog in het vaandel.

Zo slaan de innovatieve iCards een brug tussen fysieke kaarten en de virtuele wereld van internet, smartphones, spelconsoles enz. Daarmee opent Cartamundi een nieuwe dimensie in zijn missie 'Sharing the magic of playing together'.  Foto's Johan Maes / NNieuws.