Kom op zondag 6 januari winterwandelen in Olen. Je vertrekt in stijl in de tuin van het sociaal huis. Hier sta je voor Villa Leemans, de voormalige directeurswoning van 't fabriek van Olen.

Via de Leemanslaan, met zijn statische herenhuizen, duik je even de natuur in om dan terug in de Olense Cité te belanden. Een van de blikvangers van deze wandeling is zeker het kunstproject Glamuur, de artistieke beschildering van een deel van de gekende grijze 'stichel' van Umicore. En bij een wandeling door St.-Jozef-Olen mag uiteraard het prachtig natuurreservaat het Olens Broek niet ontbreken.

Praktisch:

· Vertrek: om 14.00 uur in de tuin van het sociaal huis, Lichtaartseweg 9

· Afstand wandeling: 8,2 km.

· Deelnemen kost 2 euro (voor kinderen tot 12 jaar: gratis). Vooraf inschrijven is niet nodig.

· De gratis brochure met winterwandelingen is verkrijgbaar via Kempens Karakter, bij Vrije Tijd of aan het onthaal van het gemeentehuis.

Smaakt naar meer?

Deze wandeling is er eentje uit de reeks van de elf winterwandelingen van Kempens Karakter. Kijk op www.kempenskarakter.be voor het volledige programma. Neem je deel aan minstens vijf wandelingen, dan maak je bovendien kans op een van de twaalf manden boordevol streekproducten. De stempelkaart is verkrijgbaar bij de start van deze wandeling.