U bent hier

'Zet die spuit!' : 34 enthousiastelingen met BV's en BN's presenteren prachtige vid

Grobbendonk | Herentals | Herenthout | Neteland | Olen | Vorselaar
09.04.2021 - 13.26u
Door: Herman Gezelle

Het nieuws gaat dagelijks meestal over Covid-19 en vaccinatie. Ook in Neteland ontstond een idee om bij te dragen aan de algemene campagne om mensen aan te zetten zich te laten vaccineren.

Volgens burgemeester Mien Van Olmen ligt het aantal weigeringen in de vaccinatiecentra in de Middenkempen zeer laag.

De boodschap 'Zet die spuit!' wordt gebracht door 34 enthousiastelingen, waaronder ook verschillende bekende rolmodellen zoals Marc Dex, Juul Kabas, Maarten Bosmans, Erik Goris, Bart Wellens.

Hoe kwam vid tot stand?

Hans uit Herentals schreef een lied dat deel kon zijn van een campagne om de mensen te overtuigen zich te laten vaccineren.  Het idee werd omarmd door de 7 gemeenten van de Eerstelijnszone MiddenKempen (Herentals, Herenthout, Olen, Grobbendonk, Vorselaar, Lille en Kasterlee).

Heel wat BN's (Bekende Netelanders) en BV's werkten met enthousiasme mee :

Maarten Bosmans (acteur, bekend van de serie Flikken, heeft een band met Herentals als regisseur bij de 5-jaarlijkse revue van TheaterSpektakel),
Julien Cools (Belgische ex-profvoetballer, won de Gouden Schoen 1977, speelde 35 keer voor het Belgisch elftal), Marc Dex (zanger, vader van Barbara Dex),
Julien Dex (zanger, beter bekend onder de naam Juul Kabas), Erik Goris (acteur,  soap Familie);

Neel, Freek, Sterre en Fee Hannes (Hannessings, 4 kinderen uit één muzikaal gezin (in 2016 De Warmste Week), Ive Rénaarts (charmezanger), Guy Tegenbos (journalist De Standaard), Mathias T'Syen (acteur Jonge Garde), Torsten Van Loock (zanger), Frans Van Tendeloo (pseudoniem Maarten Jagermeester, schrijver en dierenarts), Bart Wellens (voormalig wereldkampioen veldrijden), Lea Witvrouwen (actrice,  Benidorm Basterds).

Verder nog Gretel Ghyselinck, zaakvoerder Danscenter Time-Out, die een choreo bedacht geïnspireerd op gebaren, Jasmijn Don Porto Carero (gebaren), Tha Kittz Team (Time-Out), Karel Leysen (gitaar) en Corpus Sanum Adults.

Prof muzikanten Birger Embrechts (trompet) en Jochen Van Laere (trombone) geven een extra dimensie aan de clip.

Gretel Ghyselinck : 'Mét gebarentaal'

De clip is voorzien van gebarentaal, die ook in de choreografie verwerkt zit. 'Zelf ben ik opgegroeid tussen doven', zegt choreografe Gretel Ghyselinck van Danscenter Time-Out in de Nieuwstraat Herentals. 'De tekst heeft ons geïnspireerd om de dansbewegingen uit te tekenen. De hoofdbegrippen van de boodschap komen er allemaal in terug.'

Een leuke prof video om iederéén te overtuigen zich te laten vaccineren : een burgerplicht. (jt)  Foto Johan Temmerman/ Nnieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto