Spreek je goed Nederlands, werk je graag met kinderen en ben je minstens 16 jaar? Stel je dan kandidaat als vrijwilliger voor het project Babbelkousje. Als vrijwilliger stimuleer je op een leuke manier kinderen van anderstalige afkomst om Nederlands te praten. Interesse? Contacteer de dienst samenlevingsopbouw via 014 33 16 19 of samenlevingsopbouw@dsomol.be.

Met het project Babbelkousje stimuleert de dienst samenlevingsopbouw in samenwerking met de scholen uit onze gemeente de Nederlandse taal zoveel mogelijk bij jonge kinderen en laat de dienst hen kennismaken met het vrijetijdsaanbod. Voor de vierde editie van dit project zoeken we nog zeven extra vrijwilligers.

Lezen en spelen aan huis
Een belangrijk onderdeel van Babbelkousje is 'lezen en spelen aan huis'. Zo motiveren we kinderen al spelend in hun vertrouwde omgeving het Nederlands te oefenen. De huisbezoeken vinden plaats met toestemming van en in nauw overleg met de ouders. Naast het spelen en voorlezen aan huis vragen we aan de vrijwilliger om minstens twee keer samen met de leerling deel te nemen aan het vrijetijdsaanbod (bezoek aan de bibliotheek, sportpretbus,...). Als afsluiter organiseren we in de paasvakantie een kamp voor de kinderen.

Wie zoeken we?
Voor het 'lezen en spelen aan huis' zoekt de dienst samenlevingsopbouw gemotiveerde vrijwilligers:
je bent minimum 16 jaar
je staat open voor vorming en uitwisseling
je werkt graag met kinderen
je spreekt en schrijft goed Nederlands
je bent bereid om 15 speel- en leesmomenten van ongeveer 1 uur in een vast gezin te doen
je bent bereid om 2 keer samen met de leerling deel te nemen aan een culturele activiteit

Een uitgebreide vorming, ondersteuning vanuit onze diensten aan de hand van evaluatie en terugkoppeling, leuk taalstimulerend materiaal, waardering en een onvergetelijke ervaring, dat is wat we jou aanbieden.

Interesse? Contacteer de dienst samenlevingsopbouw 014 33 16 19 of samenlevingsopbouw@dsomol.be. We nodigen je uit voor een gesprek.

Vierde editie
Het project 'Babbelkousje' is al aan zijn vierde editie toe. In de voorbije edities zetten in totaal 120 vrijwilligers zich enthousiast in voor het begeleiden van 153 kinderen.

De dienst samenlevingsopbouw is een dienst van het gemeentebestuur en het OCMW