Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ziekenhuis Geel ‘Huis van gezondheid’ : '2 projecten rond preventieve patiëntenzorg'

Vandaag lanceerde Ziekenhuis Geel met trots twee nieuwe initiatieven: het online gezondheidsportaal BIBOPP en het sensibiliseringsproject PregnancyCare.

Ziekenhuis Geel doet dit in partnerschap met VITO, Domus Medica, LicaLab, Thomas More Geel, Eerstelijnszone Zuiderkempen en Voka Health Community. Zowel BIBOPP als PregnancyCare zetten de preventieve gezondheid van patiënten voorop.

PregnancyCare sensibiliseert zwangere vrouwen op een laagdrempelige manier over zwangerschapsdiabetes. Met deze twee nieuwe projecten evolueert Ziekenhuis Geel verder tot een ‘huis van gezondheid’ voor de Kempen en bevestigt het zijn rol als betrouwbare partner in de gezondheidszorg.

Wat is PregnancyCare?

PregnancyCare zet in op 4 pijlers die een directe impact hebben op de ontwikkeling van zwangerschapsdiabetes. Deze 4 pijlers zijn voeding, stress, slaap en beweging.

Voor stress en slaap zijn webinars voorzien om je te helpen met een gezonde slaappatroon te ontwikkelen en om je te leren omgaan met stress. Stress is jammer genoeg onvermijdelijk in onze huidige maatschappij. Elke zwangerschap, hoe gewenst ze ook is, veroorzaakt nu eenmaal een niet onmiskenbare impact op je leven.

'Voor het luik voeding zijn er 3 fysieke sessies, die je samen met je partner kan bijwonen, bij de diëtiste waar je volgende topics zal bespreken: Sessie A: zwangerschap en gewicht + aandachtspunten rondom voeding -- Sessie B: de voedingsdriehoek -- Sessie C: gezonde voeding (+receptuur) hoeft niet duur te zijn, etikettering, vragen en quiz.'

Tenslotte voor het luik beweging is er de mogelijkheid om onder begeleiding van onze revalidatieartsen aan te sluiten tijdens een van hun sessies.

Straks meer met foto's.

Deel dit artikel