U bent hier

Ziekenhuis Geel verdubbelt capaciteit Covid-testen voor reizigers

Geel | Herentals | Kempen regio | Mol | Neteland | Turnhout regio
30.06.2021 - 10.32u
Door: Herman Gezelle

Ziekenhuis Geel test al een jaar lang succesvol reizigers en patiënten voor een geplande opname, ingreep of operatie op Covid-19.

Zo heeft het ziekenhuis het voorbije jaar maar liefst 36.000 patiënten getest op Covid-19 en meer dan 5.400 reizigers geholpen met een testcertificaat.

In de zomermaanden verdubbelt het ziekenhuis zijn testcapaciteit voor reizigers.

Ziekenhuis Geel voert al een jaar testen uit in samenwerking met het Wit-Gele Kruis in het test- en triagecentrum naast de bezoekersparking van het ziekenhuis.

Met het oog op de stijgende vraag deze zomer naar testen voor reizigers en festivalgangers, heeft het ziekenhuis zijn openingsuren verruimd en zijn testcapaciteit verdubbeld.

Daar waar de capaciteit voor juni nog lag op 260 testen voor reizigers per week, kan het ziekenhuis nu wekelijks 500 testen aan.

"Het is belangrijk dat we vooral testcapaciteit voorzien voor onze patiënten", zegt CEO Jan Flament. "Zo kunnen zij de noodzakelijke zorg krijgen in ons ziekenhuis. Maar we willen ook maximale capaciteit voorzien voor de reizigers in onze regio zonder afbreuk te doen aan de veiligheid van onze patiënten."

Daarom kunnen reizigers in de testzone van Ziekenhuis Geel al een jaar lang een Covid-19-test laten afnemen op afspraak. Nu kunnen mensen uit de regio hier ook terecht als ze een code hebben voor een gratis of betalende PCR-test via www.mijngezondheid.be.

En als de twee gratis PCR-testen die de overheid voorziet van 1 juli tot eind september zijn uitgeput of als je er geen recht op hebt, dan kan je voor 55 euro een test laten afnemen.

Het ziekenhuis verlaagt op 1 juli zijn prijs voor een test van 63 euro naar 55 euro.

"Wij willen meer doen voor de regio en niet zelf maximaal winst maken. Lokale burgers, overheden en bedrijven deden veel voor ons tijdens de coronacrisis, wij willen er mee voor zorgen dat zij ook op verlof kunnen deze zomer", zegt Jan Flament.

UZA testpunt TravelTest@Geel

Niet alleen Ziekenhuis Geel merkt de toenemende vraag naar PCR-testen. Ook de huisartsen krijgen meer en meer vragen van hun patiënten voor pre-traveltesten en testen voor evenementen.

De huisartsen uit de regio testen op dezelfde locatie als het ziekenhuis, in een andere container. Maar in hun fysiek triagecentrum testen ze vooral mensen met coronasymptomen, bij terugkeer uit een risicogebied of na een risicocontact.

Om genoeg capaciteit te voorzien voor reizigers en festivalgangers, hebben het ziekenhuis en de huisartsen ook de hulp ingeroepen van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Sinds 21 juni werkt een mobiel team van het UZA 's ochtends in het triagecentrum van de huisartsen - de huisartsen werken er enkel in de namiddag - om daar testen af te nemen bij reizigers en mensen die een event willen bijwonen.

Ook als je een code hebt voor een gratis PCR-test kan je bij hen terecht. Het UZA kan 1.500 tot 2.000 testen per week afnemen.

Samen met de huisartsen en het UZA wil Ziekenhuis Geel zo voldoende capaciteit voorzien op zijn campus voor mensen uit de regio die deze zomer op reis willen gaan of naar een festival willen.

Zonder daarbij in te boeten op de testcapaciteit voor patiënten die een ingreep ondergaan in het ziekenhuis of mensen die symptomen hebben of een risico hebben gelopen op Covid-19.

Je vindt hier alle info over testing op de campus van Ziekenhuis Geel: www.ziekenhuisgeel.be/coronavirus

Foto  rr/N.

imageMeer nieuws

Overlegcomité bereikt akkoord over barometer - horeca open tot middernacht

Overlegcomité bereikt akkoord over barometer - horeca open tot middernacht
Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 21.01.2022 - 18.06u

Deze 19 Belgen zijn geselecteerd voor de Winterspelen 2022 in Peking

Deze 19 Belgen zijn geselecteerd voor de Winterspelen 2022 in Peking
Internationaal | Nationaal | Vlaanderen 21.01.2022 - 17.49u

KVC Westerlo - Deinze uitgesteld door covid

Nationaal | Westerlo 21.01.2022 - 17.33u

Politie organiseert voor 13e keer "Weekend zonder alcohol achter het stuur"

Kempen regio | Nationaal | Neteland | Vlaanderen 21.01.2022 - 16.18u

Winterwandeling Lille uitgesteld naar lente

Kempen regio | Lille 21.01.2022 - 12.46u

Nieuws uit uw regio

Onze partners

Webdesign door Intracto