De clip 'Ziet die Strate' van Midged vormde de 'rode draad' in de nieuwjaarstoespraak van de Herentalse stadssecretaris Tanja Mattheus.  'Herentals is een aangename, boeiende en schone stad. Voor ambtenaren en bestuurders is het dan ook een voorrecht om elke dag mee vorm te geven aan deze stad.  Het is onze verdomde plicht dat goed te doen".  In haar enthousiasme vergat ze enkele diensten te vermelden.

Terug naar de werkelijkheid dan. In 2013 doet de stad het al met 10 VTE (voltijdsequivalenten) minder dan in 2012. Begin 2014 werken er aan de stad 527 personeelsleden of 324 voltijdsequivalenten.

Het stadsbestuur voerde een tevredenheidsenquête uit onder het personeel. Na 11 jaar was er ook nog eens een personeelsvergadering. Uit de enquête blijkt alvast dan 1 op 4 van de personeelsleden met verbale agressie van 'klanten' te maken kreeg. 

Burgerlijke medailles

Een aantal personeelsleden zijn ondertussen daartegen gehard. Ze werden in de bloemen gezet met een ereteken voor 25 (of meer) jaar dienst.

De gelukkigen :  Dolf Cloots, Robert Verhestraeten, Hendrik Van Roie, Liliane Hendrickx, Francis Meir, Els Van den Bosch, Dirk Van Den Eynde kregen een burgerlijke medaille eerste klase.  Voor Rik Helsen was een burgerlijke medaille derde klasse weggelegd.

Midged beloonde hen met een extra optreden.  Er was een vierde van het personeel (527) aanwezig.