Zijn Nederlandse journalisten opgejaagd wild?  Afgelopen nacht reed een auto binnen in de kantoren van de Nederlandse krant De Telegraaf. Vorige week donderdag werd de redactie van het blad Panorama beschoten met een antitankwapen.

16 procent van de Nederlandse journalisten zegt dat ze soms hun berichtgeving aanpassen uit angst voor bedreigingen. Zijn Nederlandse journalisten echt opgejaagd wild?

Heel vroeg in de ochtend reed een witte bestelwagen in op de redactie van de Nederlandse krant De Telegraaf. Geen twijfel, het gaat om een doelbewuste aanslag. De bestelwagen nam verschillende manoeuvres, en ramde daarna tot tweemaal toe het veiligheidsglas aan de hoofdingang.

Het is het tweede incident op slechts een paar dagen tijd. Vorige week donderdagavond werd de redactie van het blad Panorama beschoten met een antitankwapen. Na de aanval op Panorama werd één verdachte opgepakt, een lid van een criminele motorbende.

"Journalisten worden steeds vaker een doelwit", zegt Thomas Bruning, voorzitter van de Nederlandse journalistenbond NVJ.  (VRTNWS/De Telegraaf)