Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilveren peloton van WZC Den Olm rijdt samen met Frank Deboosere de eerste kilometers 1000 km voor Kom op tegen Kanker

Imelda KOTK

Naar goede gewoonte rijden tijdens het hemelvaartweekend duizenden fietsers mee met de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Maar vandaag 15 mei werd in woonzorgcentrum Den Olm door Frank Deboosere reeds de aftrap gegeven van hun 1000 km voor KOTK.

Dit jaar vormen bewoners van vier woonzorgcentra een peloton: het zilveren peloton. Samen met familieleden en supporters gaan ze de uitdaging aan om in aanloop naar het hemelvaartweekend mee kilometers te fietsen. Niet op een koersfiets, maar wel op motomeds, hometrainers en duofietsen. Doel is om per woonzorgcentrum 1000 km bijeen te trappen.

In 2021 kon de 1000 km van Kom op tegen Kanker niet doorgaan door COVID. Dit hield de bewoners van woonzorgcentrum Den Olm niet tegen om toch te trappen voor het goede doel. Op initiatief van het kinesistenteam werd een week lang gefietst door een 100-tal bewoners.

Dit mooie initiatief werd door Kom op tegen Kanker opgemerkt en dit jaar volgen ook andere woonzorgcentra dit voorbeeld met een zilveren peloton. “Ook dit jaar trappen we met bewoners, medewerkers en familie vol inzet mee tegen kanker. De volgende drie dagen fietsen onze bewoners virtueel mee met de ploegen van vzw Imelda.

De Imeldafietsers maakten tijdens hun oefenritten voor de 1000 km filmpjes, die wij hier afspelen. Op die manier maken we mee deel uit van de fietsteams. De beelden worden geprojecteerd op een groot scherm en op deze manier kunnen onze bewoners ook genieten van het levensechte landschap onderweg. Mooi om te zien!” vertelt Anke Geerts, coördinator wonen en leven in Den Olm. “Maar we krijgen ook heel jonge fietsers over de vloer.

Op woensdagnamiddag tussen 14 en 15 uur is er een kinderfietsparcours, alle kinderen zijn welkom om ons op die manier te helpen de 1000 km te halen.” En zoals de anderen 1000 km teams laat het zilveren peloton zich ook sponsoren.

Zo worden er op maandag- en dinsdagnamiddag in Den Olm pannenkoeken gebakken waarvan de opbrengst volledig naar de 1000 km voor KOTK gaat. Frank Deboosere, peter van de campagne, trapte samen met een aantal bewoners van Den Olm de eerste kilometers. En dat werd zowel door de bewoners als door medewerkers met veel enthousiasme onthaald.

Imelda KOTK

Imelda KOTK

Imelda KOTK

Imelda KOTK

Imelda KOTK

Deel dit artikel