Wout Ghielens (18) uit Grobbendonk heeft in Aviles Spanje een zilveren medaille behaald tijdens het wereldkampioenschap duatlon junioren. 

Na het Belgisch kampioenschap triatlon met een knappe 2e plaats, was z'n vertrouwen in zijn eigen kunnen zo groot geworden dat hij de WK-selectie wou proberen. En dat is met bravour gelukt.

'Een 2e plaats op 10" van de Britse wereldkampioen is mijn beste sportieve prestatie tot vandaag', lacht Wout.  'Volgend jaar wil ik doorzetten op de ingeslagen weg.'

Wout sloot zich aan bij het Kempisch Triatlon Team (KTT). 'Via m'n coach vernam ik dat er op het circuit in Zolder een testevenement werd georganiseerd om junioren uit te sturen naar het wereldkampioenschap duatlon. Ik besloot deel te nemen en kon het laatste ticket pakken voor dat evenement in Aviles Spanje.

In het duatlon moeten de deelnemers eerst lopen, vervolgens fietsen en daarna opnieuw lopen. 'Bij de junioren hebben we het dan concreet over 5 kilometer lopen, 20 kilometer fietsen en 2,5 km lopen. Beginnen met lopen wil zeggen dat je meteen heel vinnig moet starten of je staat meteen op achterstand.

Het kampioenschap in Spanje verliep aanvankelijk ideaal. Ik begon als leider aan de 2e loopfase, maar werd toch ingehaald door Ben Cumberland en landgenoot Simon Martin. De Brit slaagde er bovendien in nog een kleine voorsprong te pakken.  De zilveren medaille, dat is toch al heel mooi.

Ik ben student aan de Thomas More Hogeschool opleiding biomedische laboratoriumtechnologie. Ik kan er vakken spreiden om zo m'n studie met sport te kunnen combineren. Met dank aan m'n toffe hogeschool Thomas More.'  Foto's Paul-Wout Ghielens BW/ NNieuws.