Vrijdag werd op het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer een nieuwe, zelf ontworpen, roeiboot te water gelaten. De huidige roeiboten hebben ondertussen ruimschoots hun diensten bewezen, ze dateren nog van Expo ’58. De boten zijn ideaal voor gebruik op de Zilvermeervijver, maar in de handel waren ze niet meer te krijgen.

Enkele handige Harry’s op het domein hebben nu zelf een prototype gemaakt. De volgende jaren worden alle roeiboten vervangen door een eigen- gemaakt exemplaar De bootjes op het Zilvermeer hebben, mede door hun retrolook, nog steeds veel aantrekkingskracht op bezoekers. Ondertussen zijn ze aan vervanging toe, ze dateren nog van eind jaren ‘50 en zijn dus uiterst duurzaam gebleken. In de handel werd echter geen waardig alternatief gevonden.

De boten hebben een vlakke bodem en ingebouwde luchtkussens, waardoor het zelfs bij hevig schommelen onmogelijk is om de boot te laten kapseizen. Ze zijn dus heel veilig in gebruik, ook voor jongere kinderen. De werkmannen van het Zilvermeer hebben met de realisatie van de nieuwe roeiboot hun beste beentje voorgezet. Het was voor hen een uitdaging om hét ideale type boot te ontwikkelen. De volgende jaren zullen alle bootjes vervangen worden door een eigengemaakt exemplaar.