Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilvermeer maakt zich klaar voor 23.500 kinderen op Pennenzakkenrock

Pennenzakrock

Met 23.500 kinderen op de teller bereidt het Zilvermeer zich met de 29e editie van Pennenzakkenrock voor op een onvergetelijk kinderfestival. Om het festival in goede banen te leiden, zet de organisatie in op veiligheid en een mobiliteitsplan.

Kwaliteit en veiligheid

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer maakt zich op voor Pennenzakkenrock. Maar liefst 416 scholen beleven er de dag van hun leven. De tickets voor het kinderfestival waren al in één dag uitverkocht.

Het succesrijke recept van Pennenzakkenrock blijft ook voor de 29e editie overeind: grote namen op het podium, waaronder Pommelien Thijs en Regi, randattracties en doe-activiteiten op maat van de kinderen, allemaal op het recreatiedomein in Mol.

“Veiligheid draagt de organisatie al vanaf het begin hoog in het vaandel. We zetten een enthousiaste crew van maar liefst 500 medewerkers in” geeft gedeputeerde Mireille Colson aan. “Het Rode Kruis, andere hulpdiensten, camera’s en security zijn standaard aanwezig.

Daarnaast is er een goed uitgewerkt nood- en interventieplan in samenwerking met gemeente Mol.

Scholen maken we wegwijs met een veiligheidsvideo die de leerlingen in de klas kunnen bekijken. Duidelijke en kindvriendelijke informatie over de veiligheidsvoorzieningen op Pennenzakkenrock komt zo via Smartschool of een digitaal schoolplatform ook tot bij de ouders terecht.”

Het kinderfestival staat gekend voor zijn uitmuntende beleving. Voor het eerst plaatst de organisatie smeerzuilen op het festivalterrein, om de kinderen zorgeloos te laten genieten van een hopelijk zonnige dag. Ook wordt er gezorgd voor extra schaduw of schuilplaatsen op het strand door middel van shelters.
Om de kinder

n nog beter wegwijs te maken, worden de verschillende zones van het festivalterrein dit jaar extra goed aangeduid met vlaggenlijnen en andere signalisatie in de kleur van de zone.

Pet-free festival

Om de afvalberg te verkleinen biedt de organisatie van Pennenzakkenrock geen PET-flesjes of wegwerpbekers meer aan.

Overal verspreid op het terrein kunnen Pennenzakkenrockers een drinkbus met water vullen aan de waterbars of laten vullen aan een verkooppunt met frisdrank. Een exclusieve herbruikbare Pennenzakkenrockbeker aankopen kan aan 1 euro. Leerlingen kunnen ook nog altijd hun eigen drankjes meebrengen.

Belangrijke verkeersinformatie voor scholen

Het Zilvermeer is op 22 juni vanaf 6.00 uur tot 18.00 uur enkel bereikbaar via het gehucht Mol-Sluis. Omstreeks 6.00 uur wordt de Postelsesteenweg ter hoogte van het kruispunt Roskam/Kiezelweg volledig afgesloten door de politie. De Baileybrug is tijdens het festival ook volledig afgesloten.

Bij gebruik van een GPS geef je ‘Sluis’ in om het domein te bereiken. In de nabijheid van het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer volg je de gele bewegwijzering ‘Pennenzakkenrock’. Omwille van de verkeersdrukte adviseert de organisatie niet-bestemd verkeer om alternatieve routes in de omgeving te gebruiken.

Momenteel wordt de Zilvermeerlaan ter hoogte van de daginkom van het Zilvermeer heraangelegd. In deze fase situeren de werken zich aan de kant van parking 2, aan de overkant van de daginkom. Over een afstand van 120 meter wordt de rijstrook in beton en het aanliggende betonnen fietspad volledig uitgebroken en heraangelegd.

Tijdens de werken worden fietsers omgeleid via het fietspad langs de Kanaalplas.'

Pennenzakrock

Deel dit artikel