Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zilvermeer opent feestelijk het toeristisch seizoen

Zilvermeer

Op zaterdag 1 en zondag 2 april gaat het nieuwe toeristisch seizoen van start op Provinciaal recreatiedomein Zilvermeer in Mol.
Dat moet gevierd worden. Kom tijdens het openingsweekend de diverse attracties gratis ontdekken. Speel een partijtje minigolf of leef je uit op onze go-carts. Wil je liever ronddobberen op het water? Ontdek dan de waterfietsen en roeiboten.

Schep voorjaarsplezier (en een bolletje ijs) tijdens de feestelijkheden op zondag 2 april
Op zondag 2 april tussen 13.30 uur en 17.00 uur voorziet domein Zilvermeer een heleboel extra feestelijkheden. Op het marktplein kan je genieten van allerlei kinder- en randanimatie met een goochelaar, kindergrime en volksspelen voor de kleinsten. Geen droge kost, we maken er een waar feest van! Een optreden van muzikaal duo Herman mag natuurlijk niet ontbreken.

We nodigen iedereen graag uit om samen met familie en vrienden de streek te (her)ontdekken tijdens een gezellige ‘Eigen kweek, eigen streek-markt!’ met handgemaakte Kempense streekproducten. Je kan er onder andere proeven van ambachtelijk ijs en brood, streekbiertjes, Belgische saffraan en schapenmelkproducten.

Voor de gelegenheid maakt de toegankelijke watertrein van Crazy Idee vzw de oversteek van de kanaalplas naar de watersportvijver. De watertrein laat niemand aan de kant staan. Iedereen kan en mag mee!

Ook de Modelspoorclub haalt de miniatuurtreintjes buiten tijdens het feestweekend.

Tijdens een geleide wandeling kom je meer te weten over de geschiedenis van het recreatiedomein, de zandontginning en krijg je de sappigste verhalen over het Zilvermeer te horen.

Tenslotte maken we ook plaats voor de grote wielerklassieker van het jaar. Volg samen met familie en vrienden de Ronde van Vlaanderen via groot scherm op het marktplein.

Om je extra te verwennen, zetten onze horecazaken hun beste beentje voor.

Klinkt dit allemaal als muziek in de oren?
Kom dan op 1 en 2 april gezellig meegenieten aan het Zilvermeer. Toegang tot het domein is gedurende deze twee dagen gratis voor jong en oud.

PRAKTISCHE INFO EVENEMENT

Wanneer:
Zaterdag 1 april en zondag 2 april 2023, 9.00 uur tot 21.00 uur
Zondag 2 april tussen 13.30 uur en 17.00 uur: extra feestelijkheden rond het marktplein

Waar:
Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol

Deelnameprijs:
Gratis inkom en gratis deelname aan alle attracties
(Toegankelijk evenement)

Website:
www.zilvermeer.be

Zilvermeer

Deel dit artikel